Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Ruoveden kunnanhallituksen valituksen – päätöksen myötä Virrat ja Ruovesi jatkavat terveyspalveluyhteistyötä - Uutiset - KMV-lehti

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Ruoveden kunnanhallituksen valituksen – päätöksen myötä Virrat ja Ruovesi jatkavat terveyspalveluyhteistyötä

Ruoveden kunnanhallitus oli tehnyt valituksen valtioneuvoston yleisistunnon velvoitteesta 17.1.2019, järjestää Ruoveden kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut edelleen yhteistoiminnassa Virtain kaupungin kanssa. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, se antoi asiassa päätöksensä 12. joulukuuta.

Ruoveden ja Virtojen sote-aiesopimus tehtiin vuonna 2012. Kuvassa Ruovedeltä Markku Raiskinmäki ja Eeva Kyrönviita ja Virroilta Jorma Sojakka ja Vesa Haapamäki.

9.12.2019 12:41

Päätöksensä perusteluissaan korkein hallinto-oikeus toteaa, muun muassa, että puitelain velvoitteet eivät ole estäneet kuntia vaihtamasta yhteistoiminta-alueesta toiseen, jos syntyvä rakenne täyttää kaikkien kuntien osalta puitelain velvoitteet. Koska Ruoveden kunnan irtautuminen sovitusta yhteistoiminta-alueesta johtaisi siihen, että Virtain kaupunki ei täyttäisi puitelain mukaisia velvoitteita, valtioneuvosto on voinut velvoittaa Ruoveden kunnan jatkamaan yhteistoiminta-alueessa Virtain kaupungin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos