Kohti Juicen sanoitusten syvintä olemusta - Uutiset - KMV-lehti

Kohti Juicen sanoitusten syvintä olemusta

Lausuu Leskistä Festivaali järjestetään Mää oon Mänttästä viikonlopun avauspäivänä.

2.7.2017 16:43

Suomesta tuskin löytyy monta ihmistä, joka ei ole koskaan kuullut yhtään Juice Leskisen kappaletta. Sen sijaa sellaisia ihmisiä, jotka ovat kuunnelleet mestarin tekstejä lausuttuna, löytyy korkeintaan kourallinen.

Onneksi tuo tekstipuoli on korjattavissa. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän Mää oon Mänttästä viikonlopun avajaispäivän ohjelmaan nimittäin kuuluu tapahtuma nimeltään Lausuu Leskistä Festivaali

Koko homman juju on yksinkertaisesti se, että jokaisella halukkaalla Juicen tekstien ystävällä on nyt mahdollisuus tulla paikalla, tarttua mikkiin ja esittää suosikkitekstinsä liveä kaikille paikalla olijoille. Musiikki on tässä kohtaa kiellettyä. Nyt keskitytään pelkästään teksteihin.

Idean isä Mäntän Raja-Aholla asusteleva paluumuuttaja Eero Peltonen muistelee, kuinka ajatus festivaalista aikoinaan syntyi.

–Taannoin päädyimme muutaman ystäväni kanssa muistelemaan Juice Leskisen tekstejä ja koska yleensä toinen muistaa paremmin kuin toinen, syntyi pientä kärhämää siitä, kuinka joku teksti ihan oikeasti meni. Päädyimme lopulta siihen, että aina kun tulevaisuudessa kohtaamme, jokainen valmistelee huolella jonkin Leskisen tekstin ja tulkitsee sen sanasta sanaan oikein. Osa porukoista on teatteri ja osa radiohommissa, joten tulkintaan pitää kiinnittää erityisesti huomiota. Tällaisia kohtaamisia on ollut sitten eri kaupungeissa ympäri Eurooppaa ja kerran jopa Turussa. Lausuu Leskistä Festivaali on siis jo kiertänyt ympäri Eurooppaa ja nyt se viimein rantautuu tänne Mänttään, selvittää Eero Peltonen.

Perimmäisenä tarkoituksena kaikessa tässä on se, että Juice Leskinen tulisi tunnetummaksi myös muualla kuin vain Suomessa.

Ajatus festivaalin tuomisesta Mänttään kirkastui viime kesänä kirjastossa pidetyn Juice-näyttelyn avajaisissa. Siellä kaupunginjohtaja Esa Sirviö lausui Leskistä ja tänä kesänä sama mies avaa Lausuu Leskistä festivaalin. Sen jälkeen on areena vapaa kaikille halukkaille.

Tapahtuma alkaa perjantaina heti virallisten avajaisten jälkeen ja se pidetään Mäntän kirjasto katoksessa siltä varalta, että sade yllättää. Kirjastosta muuten löytyy hyvä valikoima Juicen tekstejä ja siellä voi ilmoittautua myös ennakkoon.

–Perehtykää hyvät ihmiset J. Leskisen teksteihin ja tulkaa lausumaan. Ilmoittautua voi myös paikan päälle, päättää E. Peltonen.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat