Kolhon Kalaveikot eivät kadehdi vaan kannustavat - Uutiset - KMV-lehti

Kolhon Kalaveikot eivät kadehdi vaan kannustavat

Kolhon Kalaveikkojen puheenjohtaja Jukka Käpylä, oikealla, ja seuran sihteeri Ari Kortelahti. Miehet kertovat, että innosta huolimatta liian aikaisin ei pidä kenenkään pilkkijäille mennä, kuvassa pilkitään pihan suihkukaivolla.

29.11.2017 9:01

Kolhon Kalaveikkojen puheenjohtaja Jukka Käpylä, 57, ja seuran sihteeri Ari Kortelahti, 57, kertovat että onki tarttui käteen jo pikkulapsena ja on siitä lähtien kädessä pysynyt. Talvella miehet ovat pilkillä miltei joka viikonloppu. Kesällä kalastetaan laiturionkikisoissa ja muissa.

–Virvelin sain noin 10-vuotiaana ja silloin syttyi kalastusinto varsinaisesti, kertoo Käpylä.

Kilpailu on saaliskalan lisäksi kummallekin se, mikä kalastuksessa vetää ja myös luonnossa olo. Molemmat kalastavat kesät talvet. Seuralla on vuosittain omia kilpailuita kymmenkunta ja usein kohteena ovat eri kalat. Seurassa on tällä hetkellä hieman alle 90 jäsentä.

Kortelahti kertoo, että vetouistelu on se, mitä hän on tuntimääräisesti entinen harrastanut. Kaiken kalastuksen mies kuitenkin kertoo ottavansa haasteena.

–Koska olemme kaikenlaisesta kalastuksesta jonkin verran perillä, olemme katsoneet asiaksemme siirtää tietoa myös nuoremmille. Emme kadehdi, vaan kannustamme, kertoo Kortelahti.

Kalaveikkojen jäsenet ovat opastaneet useana vuonna Kolhon ja lähiseudun koulujen oppilaita talvi- ja kesäkalastukseen.

Kilpailukausi pilkkimisessä miehillä loppuu viikolla 15 Kuusamon Pilkkiviikoille, jolloin pilkitään koko viikko. Kalastamisessa Kolhon Kalaveikot painottavat vastuullisuutta, sitä että alamittaisia kaloja ei oteta.

Pilkkikauden tärkeimmät tapahtumat ovat seuran mestaruuskilpailut ja Vilppulan mestaruuskilpailut. Perinteeksi on myös muodostunut Vilppulan Pilkkijöiden ja Kolhon Kalaveikkojen joka talvinen ystävyysottelu. Kesäongintakilpailut ja uistelukilpailut ovat tulleet mukaan matkan varrella. Kalaveikot on järjestänyt useita pilkin piirinmestaruuskilpailuita. SM-kesäongintakilpailut järjestettiin Kolhossa vuonna 1983. Piirinmestaruus- ja SM-kilpailuissa on seuralle tullut lukuisia mitaleita, niin joukkue kuin yksilösuorituksilla, sekä nuorten että aikuisten sarjoissa.

Kolhon Metsästysseuraan perustettiin vuonna 1957 erillinen kalajaosto. Jaoston nimi muutettiin Kolhon Erä- ja Kalaveikoiksi vuonna 1959. Vuonna 1976 perustetun oman seuran, Kolhon Kalaveikkojen, puheenjohtajana ovat toimineet: Matti Taskinen, Alpo Kortelahti, Kimmo Kaarelainen, Toivo Vehmasaho ja Jukka Käpylä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat