Poliisi tiedottaa: Tarkkana maksupäätelaitteiden kanssa - Uutiset - KMV-lehti

Poliisi tiedottaa: Tarkkana maksupäätelaitteiden kanssa

Poliisi kehottaa kaikkia korttimaksulaitteita työssään käyttäviä tarkkuuteen laitteen kanssa. Olisi hyvä, että korttimaksulaitetta ei luovutettaisi valvomatta sen käyttöä.

31.12.2017 11:55

Tampereella tuli ilmi tuore teko, jossa rikoksesta epäillyt henkilöt olivat saaneet ruokaravintolan korttimaksulaitteen hetkeksi valvomatta haltuunsa ja käyttäneet laitetta siten, että käyttämälleen kortille oli tehty hyvitysmaksu.

Vuodenvaihteen juhlinta on otollista aikaa myös rikoksien tekijöille, sillä asiakkaita on paljon liikkeitä ja ostotapahtumia tehdään ravintoloissa ja muissa paikoissa paljon.

Mikäli epäillään, että korttimaksulaitetta on käytetty väärin, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Lisäksi on hyvä ottaa yhteyttä maksupäätelaitteen palveluntarjoajan tukeen ja selvittää, voidaanko hyvitysmaksun siirtyminen vielä estää.

Samassa yhteydessä on hyvä muistuttaa korttimaksulaitteella maksavia asiakkaita huolellisuudesta tunnusluvun suojaamisen kanssa. Selvitetyllä tunnusluvulla ja varastetulla kortilla voidaan saada paljon vahinkoa aikaan lyhyessä ajassa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos