THL:n uusi ohje voimassa: Lieväoireista lasta ei tarvitse viedä koronatestiin, mutta oireilevaa lasta ei voi viedä päivähoitoon tai kouluun - Uutiset - KMV-lehti

THL:n uusi ohje voimassa: Lieväoireista lasta ei tarvitse viedä koronatestiin, mutta oireilevaa lasta ei voi viedä päivähoitoon tai kouluun

Mänttä-Vilppulan Sarapihassa on uudet kyltit ohjaamassa koronatestiin autolla saapuvia. Sarapihassa testataan sekä Mänttä-Vilppulan että Juupajoen asukkaat.

26.8.2020 9:35

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella on otettu tiistaina 25. elokuuta käyttöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antama koronaohjeistus lasten sairastuessa hengitystieinfektioon.

Yhteistoiminta-alueen hallintoylilääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri Tarja Marjamäki on antanut THL:n ohjeen käyttöön paikkakunnilla.

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vuorokauden aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vuorokauden aikana.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos