Tänne avautuu tulospalvelu – KMV-lehti palvelee koko vaali-illan - Uutiset - KMV-lehti

Tästä pääset tulospalveluun– KMV-lehti palvelee koko vaali-illan

Vaalikevät huipentuu sunnuntaina. KMV-lehti seuraa vaalipäivän tapahtumia myöhäisiltaan asti.

14.4.2019 19:03

Eduskuntavaalien tuloksia voi seurata myös suoraan KMV-lehden verkkopalvelusta. Alman tulospalvelu on jo avoinna osoitteessa kmvlehti.fi/tulospalvelu ja tulokset alkavat päivittyä heti kello 20 jälkeen, kun vaalihuoneistot sulkeutuvat.

Tulospalvelu välittää sunnuntai-iltana ääntenlaskennan kaikki vaiheet reaaliaikaisesti. Palvelu päivittyy aina siihen asti, kun viimeinenkin ääni on laskettu. Senkin jälkeen tulospalvelu pysyy KMV-lehden verkkopalvelussa usean päivän ajan, jotta oman ehdokkaan tai puolueen äänimääriä voi tutkia tarkemmin.

Tulospalvelusta näkee puolueiden kannatusprosentin ja sen muutoksen edellisiin vaaleihin verrattuna sekä tietenkin puolueen saavuttaman paikkamäärän ja sen muutokset edelliseen kertaan.

Lisäksi tulospalvelu listaa läpi menneet ja varalle jääneet ehdokkaat sekä heidän äänimääränsä. Tulospalvelussa on myös haku, jonka kautta voi etsiä kenen tahansa ehdokkaan äänimäärät. Ehdokkaan nimeä klikkaamalla pääsee tulospalvelun kautta suoraan Alman vaalikoneen tietoihin ja ehdokkaan siellä olevaan profiiliin.

Kuka pärjää omalla alueella?

Paikallisen tilanteen tulospalvelusta saa valitsemalla omasta vaalipiiristään oman kunnan ja jopa äänestysalueen tiedot. Äänestysalueittain näytetään ehdokkaiden saamat äänimäärät ja puolueiden kannatus sekä äänestysprosentti.

Tulospalvelu näyttää tuoreeltaan myös miltä näyttävät uuden eduskunnan nuorimmat ja vanhimmat edustajat sekä koko eduskunnan ikä- ja sukupuolijakauman.

Palvelu sijoittaa uudet kansanedustajat myös arvokartalle konservatiivi-liberaali sekä oikeisto-vasemmisto -akseleille. Tiedot perustuvat ehdokkaiden vastauksiin Alman vaalikoneessa.

Tulospalvelusta voi myös heti tarkistaa, mitä mieltä uusi eduskunta on vanhempainvapaan jakamisesta tai perustulosta sekä yli kahdestakymmenestä muusta vaalikoneessa kysytystä teemasta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos