Syyte yli 90-vuotiaan miehen surmaamisesta Mänttä-Vilppulassa hylättiin - Uutiset - KMV-lehti

Mänttä-Vilppulan murhasyyte hylättiin: Yli 90-vuotiaan miehen surmaamisesta ei annettu rangaistusta, koska näyttö ei riittänyt

Tuomiosta ilmenee, että 90-vuotiaan miehen ruumiissa oli pistovammoja ja rintakehän murskavamma, mutta käräjäoikeus ei pitänyt näyttöjä riittävinä syyllisyyden osoittamiseksi. Vanhus löydettiin kuolleena kotoaan Mänttä-Vilppulasta lokakuussa.

8.7. 16:34

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi torstaina syytteet tapauksessa, jossa yli 90-vuotias mies löydettiin kuolleena kotoaan Mänttä-Vilppulassa viime lokakuussa. Syyttäjä vaati hieman alle 30-vuotiaalle miehelle rangaistusta murhasta.

Tuomiosta ilmenee, että yksin omakotitalossaan asuneen miehen ruumiissa oli muun muassa pistovammoja sekä laaja-alainen rintakehän murskavamma, joka on saattanut syntyä esimerkiksi laajasta iskusta rintakehälle tai rintakehän päälle polkaisemisesta.

Käräjäoikeuden mukaan ei kuitenkaan ole riittävästi näyttöä siitä, että syytetty olisi surmannut vanhuksen. Oikeuden mukaan todistusaineiston perusteella jää perusteltu epäily siitä, että henkirikoksen tekijä on ollut joku muu.

–  Asiassa ei ole esitetty suoraa näyttöä henkirikoksen tekijästä, vaan henkirikoksen tekijästä esitetty näyttö on koostunut kokonaisuudessaan niin sanotusta aihetodistelusta. (...) Näyttöä kokonaisuutena arvioituaan käräjäoikeus toteaa, ettei (syytetyn) ole tuomitsemiseen riittävällä varmuudella näytetty menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla, tuomiossa sanotaan.

Lompakko ja puhelin olivat tallella

Vainajan puhelin ja lompakko sisältöineen olivat kotietsinnän perusteella tallella hänen asunnossaan. Hänen pankkitiliään ei ollut käytetty kuoleman jälkeen.

Syytetyn syyllisyyttä tukee käräjäoikeuden mukaan se, että hänen oletettuna rikoksentekopäivänä käyttämänsä takin hupusta on löytynyt vainajan dna-tunniste. Muiden dna- ja sormenjälkitutkimusten tulokset puhuvat kuitenkin syytettä vastaan: yhtään syytettyyn viittaavaa dna-tunnistetta ei löytynyt vainajasta eikä hänen asunnostaan.

Käräjäoikeuden mukaan on luotettavasti selvitetty, että syytetty oli ennen henkirikosta pyrkinyt vanhuksen kanssa tekemisiin ainakin koputtelemalla tämän ovea. Miehet eivät kuitenkaan aiemmin olleet juurikaan olleet tekemisissä.

Oikeudessa kuullut todistajat luonnehtivat syytettyä äkkipikaiseksi ja kertoivat hänellä olleen omalaatuisia ja epänormaalilta vaikuttavia ajatuksia. Syytetty oli myös käyttänyt päihteitä.

Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat