Karpalo on syksyllä luonnonmarjasadon viimeisiä ja keväällä ensimmäisiä – todellinen lumen aarre

Kirpakkaa marjaa ei määräänsä enempää syö, mutta luonnonystävästä suolla on mukava kulkea.

Karpalo kasvaa parhaiten avosuolla. Verrattuna muihin luonnonmarjoihin sitä poimitaan vähemmän. Pakkanen tekee karpalon maulle hyvää.

21.10.2021 19:45

Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri Tampereelta tietää, että koko eteläinen Suomi on täynnä soita, joilta karpaloitakin voi löytää.

”Karpalo on pikkuisen vähemmän poimittu marja. Maultaan se on sen verran kirpakka, ettei sitä määräänsä enempää pysty syömään. Suolla on silti mukava kulkea, vaikka sormet kohmettuvatkin.”

Pakkanen parantaa makua

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos