Koronatilanne ei ole helpottamassa – Mänttä-Vilppulan kaupunki harkitsee koronapassin käyttöönottoa - Uutiset - KMV-lehti

Koronatilanne ei ole helpottamassa – Mänttä-Vilppulan kaupunki harkitsee koronapassin käyttöönottoa

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat kasvussa koko Pirkanmaalla. Myös Mänttä-Vilppulassa on todettu viime aikoina uusia tartuntoja.

Mänttä-Vilppulan kaupunki harkitsee koronapassin käyttöönottoa korkean riskin tapahtumissa.

18.11. 10:52

Mänttä-Vilppulan kaupunki harkitsee koronapassin käyttöönottoa korkean riskin tilaisuuksissa. Kaupunki odottaa päätöksiä mahdollisista Aluehallintoviraston Pirkanmaalle asettamista kokoontumisrajoituksista. Mahdollisiin rajoituksiin liittyen koronapassin käyttö voisi lisääntyä tapahtumissa ja kokoontumisissa.

Kokoontumisrajoitukset ovat mahdollisia, koska koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Pirkanmaalla kaikissa alle 60-vuotiaiden ikäryhmissä ja tauti leviää herkästi etenkin perhepiirissä. Myös Mänttä-Vilppulassa koronavirusta on liikkeellä.

”Valitettavasti tautitilanne ei ole vielä helpottamassa ja varovaisuutta sekä turvaohjeistuksia täytyy edelleen tarkasti noudattaa”, todetaan Mänttä-Vilppulan kaupungin koronatilannetiedotteessa.

Turvallisen toiminnan mahdollistamiseksi ja suurien joukkojen kokoontumisten välttämiseksi kaupungin tilat ovat vielä pääsääntöisesti kiinni ulkopuoliselta käytöltä. Kuitenkin kaupungintalon ala-aulan näyttelytila sekä Taidekaupungin Asiointipiste ovat avoinna arkisin.

Kokoustiloista yhdistyksille ovat varattavissa Parkkivuoren urheilutalon kokoustila sekä Mäntän ja Kolhon kirjastojen kokoustilat. Näissä tiloissa on tehty tarkat ohjeet ja suunnitelmat turvalliseen käyttöön.

Rokotus ja maskien käyttö tuovat parasta suojaa

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittaa edelleen, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin. Näitä ovat isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat, kontaktilajit (ei koske lapsia ja nuoria) ja yhteislaulutilaisuudet.

Ensisijainen keino vähentää tartuntamääriä sekä suojata itseään ja läheisiään on koronarokotusten ottaminen. Uusimpien tutkimusten mukaan rokottamattomilla on 19-kertainen riski joutua sairaalahoitoon ja 33-kertainen riski joutua tehohoitoon koronavirusinfektion vuoksi. Rokotus suojaa hyvin vakavalta tautimuodolta.

Rokotuksen lisäksi myös maskien käyttö tuo suojaa koronavirukselta. Pirkanmaalla on voimassa vahva maskisuositus ja maskeja tulisi käyttää kaikissa kohtaamisissa etenkin sisätiloissa, joissa on paljon muita ihmisiä.

Kaksi rokotetta saaneilla on mahdollista saada käyttöönsä koronapassi joko Omakannan kanta.fi-sivulta tai paperisena tulosteena terveydenhuollosta. Koronapassina toimii EU:n koronatodistuksena ja se helpottaa liikkumista sekä tapahtumiin osallistumista.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos