Mänttä-Vilppulassa on sairastuneita eristyksissä - Lue kaupungin ohjeet ja määräykset - Uutiset - KMV-lehti

Mänttä-Vilppulassa on sairastuneita eristyksissä - Lue kaupungin ohjeet ja määräykset

Mänttä-Vilppulan kaupunki tiedotti voimassaolevista koronarajoituksista ja -ohjeista keskiviikkona 8. joulukuuta.

Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus.

8.12.2021 16:31

Koronan ilmaantuvuus on tällä hetkellä Pirkanmaalla koko epidemia-ajan korkeimmalla tasolla. Esimerkiksi 12–39 -vuotiaissa rokottamattomissa ilmaantuvuusluku on liki tuhat tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Tautia on liikkeellä ympäri Pirkanmaata ja myös Mänttä-Vilppulassa on sairastuneita eristyksessä.

Koska tautitilanne huononee, on uusia rajoituksia otettu käyttöön. Aluehallintovirasto teki päätöksen kokoontumisrajoituksista 3.12.2021 ja Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi vahvan maski- ja etätyösuosituksen.

Yleisötilaisuuksiin rajoituksia

Aluehallintovirasto päätti 3.12.2021 asettaa Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksia. Aluehallintoviraston päätös rajoituksista on voimassa 6.12.2021– 5.1.2022.

Päätöksessä kielletään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä. Sisätiloissa voi järjestää myös edellä olevia rajoitusten alaisia, yli 20 hengen tapahtumia ja tilaisuuksia, jos osallistujilta edellytetään koronapassia.

Koronarajoitusten kohteina olevat julkiset ja yksityiset toimijat voivat ottaa koronapassin käyttöön vapaaehtoisesti. Mänttä-Vilppulan kaupunki on ottanut käyttöön koronapassin kaupungin tilaisuuksissa.

Lisäksi tilaisuuden järjestäjään on huolehdittava, että:

1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;

2) asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja

3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Vahva maskisuositus voimassa

Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus. Pandemiaohjausryhmän tekemän päätöksen mukaan maskisuositus koskee myös oppilaitoksissa kaikkia kuudesluokkalaisia ja heitä vanhempia.

Maskien käyttöä suositellaan myös työpaikoilla. Mänttä-Vilppulan kaupungin työpaikoissa käytetään maskeja.

Maskisuosituksen lisäksi pandemiaryhmä suosittelee työpaikoille etätyötä. Tämä tarkoittaa sitä, että työnteko järjestettäisiin mahdollisuuksien mukaan etätyönä.

Maskien käytön ja etätyön lisäksi on edelleen hyvä muistaa noudattaa tarkasti hygieniaohjeita sekä ottaa koronarokotteet.

Koulujen Joulujuhlat

Pandemiaryhmä suosittaa, että koulujen joulujuhlat järjestetään luokissa.

Kaupungintalo ja asiointipiste ovat avoinna ajanvarauksella 9.12.2021 alkaen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan mukaan Mänttä-Vilppulassa on epidemian aikana todettu 100 koronatartuntaa ja Juupajoella 12.

Kahden viime viikon aikana Mänttä-Vilppulassa on vahvistunut 12 uutta koronatartuntaa ja Juupajoella 3.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos