Koronanyrkki: Koronatartuntojen määrä on yhä kasvanut – sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa suhteessa - Uutiset - KMV-lehti

Koronanyrkki: Koronatartuntojen määrä on yhä kasvanut – sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa suhteessa

Pandemiaohjausryhmä seuraa aluehallintoviraston tekemien päätösten vaikutusta tilanteeseen, eikä uusia rajoitustoimia esitetty tiistain 28.12. kokouksessa.

Koronatartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla liki 1700, mutta sairaalahoitoon joutuneiden määrä on tasaantunut.

28.12.2021 15:23

Koronatartuntoja on Pirkanmaalla yhä runsaasti: viime viikon aikana niitä todettiin kaikkiaan 1699. Sairaalahoitoon joutuneiden määrä kuitenkin tasaantumassa. Koronapotilaita on Taysissa parhaillaan lähelle 30, mutta päivittäinen uusien sairaalaan joutuvien potilaiden määrä ei ole kasvanut viime viikosta.

Lue lisää: PSHP: Kotona tehtyä positiivista koronatestiä ei välttämättä tarvitse enää varmentaa PCR-testillä

Pandemiaohjausryhmä seuraa aluehallintoviraston tekemien päätösten vaikutusta tilanteeseen, eikä uusia rajoitustoimia esitetty tiistain 28.12. kokouksessa. Avin tekemät 58- ja 58g-pykäliin perustuvat päätökset ovat voimassa 25.12.21– 7.1.22

Aville esitetään ”turvavälipykälä” 58d:n jatkoa tammikuun ajalle, sillä muutoin sen voimassaolo päättyisi kuluvan vuoden lopussa. Muista mahdollisista jatkotarpeista keskustellaan ensi viikolla.

Lue lisää: Maakunnassa on todettu 58 uutta koronatartuntaa – Omikronmuunnosta löytyi ensimmäistä kertaa Pirkanmaalta

Omikrontapauksia on löytynyt Pirkanmaalta satunnaisella otannalla muutamia. Näiden pohjalta ei voi tarkemmin arvioida omikronin osuutta kaikista alueen tartunnoista.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Koronan ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta 100 000:aa asukasta kohden on 630. Positiivisen testituloksen sai viime viikon aikana 21 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Lue lisää: Korona ei piittaa joulusta – Mänttä-Vilppulaan kolme uutta tartuntaa aattona

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut. Viime viikolla tartunnanlähde saatiin selville enää 23 prosentissa tapauksista. Tartunnat ovat lähes kokonaan peräisin Pirkanmaalta. Ulkomailta saatiin yksi prosentti ja Pirkanmaan ulkopuolelta yksi prosentti tartunnoista.

Viime viikon aikana 0–19-vuotiaiden tartunnat vähentyivät. Eniten tartunnat lisääntyivät 20–29-vuotiaiden joukossa. Sairaalahoitoon joutuu edelleen valtaosin rokottamattomia: viikolla 51 sairaalahoitoon Covid19-infektion takia joutuneista 84 prosenttia oli rokottamattomia.

Lue lisää: Suora lähetys kello 15.30: Ovatko uudet rajoitukset jo purreet? Koronanyrkki kertoo tuoreimmat tiedot Pirkanmaan tautitilanteesta

Pirkanmaalaisista yli 12–vuotiaista 88,3 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen, 84 toisen rokotteen ja kolmosrokotuksen 17,9 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos