Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään pienillä lievennyksillä jatkettaviksi - Uutiset - KMV-lehti

Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään pienillä lievennyksillä jatkettaviksi

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää tiistaina 4. tammikuuta, että 58 d-pykälän mukaista tapahtumarajoitusta aluehallintovirastolle jatkettavaksi sisätiloissa 8.-22.1.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi tiistaina 4. tammikuuta uusia suosituksia.

4.1. 15:25

Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8.1. alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään tartuntatautilain 58 g-pykälän mukaisesti pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.-22.1. Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Näin ollen vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Vuodeosastohoidon tarve korkea

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla edelleen korkealla tasolla.

Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittu kasvua. Sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on tällä hetkellä merkittävä riski.

Koronatilannetta ei voida enää hallita jäljittämällä

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta.

Tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla   222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Yhden koronarokotteen on Pirkanmaalla saanut 88,5 prosenttia, kaksi rokotetta 84,4 prosenttia ja kolme rokotetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos