Kolmas koronarokote kaikille 18 vuotta täyttäneille

Mäntänvuoren Terveydessä kolmannen rokotteen voivat ottaa tällä hetkellä kaikki 18 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Kolmatta koronarokotusannosta annetaan nyt kaikille 18 vuotta täyttäneille Mäntänvuoren Terveydessä.

17.1. 11:46

Kolmansia koronarokotteita annetaan nyt Mäntänvuoren Terveydessä kaikille yli 18-vuotiaille. Kolmannen rokoteannoksen voi ottaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmas rokoteannos annetaan jo 2 kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.

Myös neljänsiä koronarokotuksia annetaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille THL suosituksen mukaisesti. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 4 kuukautta.

Neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia tilanteessa, jossa omikronvariantti leviää väestössä.

Ensimmäisiä ja toisia koronarokotuksia annetaan Mäntänvuoren Terveydessä kaikille yli 5-vuotiaille. Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut 6–12 viikkoa.

Voit varata ajan koronarokotukseen sähköisesti Mäntänvuoren Terveyden verkkosivuilta tai puhelimitse arkisin kello 9–13 numerosta 044 371 9000. Yli 5-vuotiaiden lasten rokotukseen voi varata ajan sähköisesti.

Yli 5-vuotiaat lasten rokotukseen tullaan huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Alle 30-vuotiaita miehiä pyydetään jättämään yhteystiedot sähköpostitse osoitteeseen koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi. Heille rokotusaika ilmoitetaan erikseen, jotta oikean rokotevalmisteen Pfizerin Comirnatyn saatavuus rokotuspaikalla voidaan varmistaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos