Koronatartuntoja yhä runsaasti Mänttä-Vilppulassa – Penkkareita ei järjestetä ja kaupungin kokoustilat pysyvät kiinni

Koronatartuntojen runsas määrä haastaa Mänttä-Vilppulassa palveluiden tuottamista muun muassa sote-palveluissa, sivistyspalveluissa, siivous- ja ruokapalveluissa sekä teknisen puolen muissa tukipalveluissa.

Mänttä-Vilppulassa koronatartuntoja on edelleen runsaasti ja se vaikuttaa myös palveluiden järjestämiseen.

10.2. 9:07

Mänttä-Vilppulassa esiintyy edelleen runsaasti koronatartuntoja, kuten muuallakin Pirkanmaalla. Mänttä-Vilppulassa tartuntamäärä haastaa myös palveluiden tuottamista muun muassa sote-palveluissa, sivistyspalveluissa, siivous- ja ruokapalveluissa sekä teknisen puolen muissa tukipalveluissa.

Pirkanmaalla sairaalahoitoa Tampereen yliopistollisessa (Tays) sairaalassa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on viime viikkojen tasolla. Taysissa on ensisijaisesti koronan takia osastohoidossa 44 potilasta ja tehohoidossa neljä potilasta. Pirkanmaan terveyskeskussairaaloissa on enenevästi hoidettavana myös koronapotilaita.

Vahva maskisuositus voimassa

Pirkanmaalla on voimassa aluehallintoviraston päätökset sisätiloissa pidettävien yleisötapahtumien rajoittamisesta ja julkisten tilojen turvallisuustoimista. Valtiolta ei ole tullut uutta ohjausta rajoitusten purkamisesta.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti Mänttä-Vilppulassa ei järjestetä penkkaritapahtumia ennen kirjoituksia, jotta abiturientit pystyisivät osallistumaan kirjoituksiin terveinä.

Myös kaupungin kokoustilat pysyvät edelleen toistaiseksi suljettuina koronapandemian omikron-virusmuunnoksen aiheuttaman tartunta-aallon vuoksi.

Vahva maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Koulujen maskisuositukseen ei tule muutoksia. Työpaikoilla suositellaan edelleen etätyötä. Yleisötapahtumissakin tapahtuman järjestäjien pitää valvoa maskien käyttöä.

Varmistettuja tartuntoja 32 viime viikolla

Laboratoriotestillä varmistettuja tartuntoja todettiin Mänttä-Vilppulassa viime viikolla 32. Tartuntoja on todellisuudessa paljon enemmän sillä kaikkia tartunnansaaneita ei testata terveydenhuollossa. Juupajoella on kirjattu viisi tartuntaa viimeksi viikolla 2 THL:n tilastoihin. Koko Pirkanmaalla on tiedotettu tämän viikon aikana 2066 uudesta koronatartunnasta.

Ensimmäisen koronarokotuksen yli 18-vuotiaista on saanut Mänttä-Vilppulassa 89,5 prosenttia, toisen rokotteen 86,4 prosenttia ja kolmannen 62,4 prosenttia. Alle 18-vuotiaista on ensimmäisen rokotteen saanut 42,9 prosenttia, toisen 27,9 prosenttia ja kolmannen 0,3 prosenttia.

Juupajoella ensimmäisen rokotteen yli 18-vuotiaista on saanut 86,6 prosenttia, toisen 85,3 prosenttia ja kolmannen 58,9 prosenttia. Alle 18-vuotiaista ensimmäisen annoksen on saanut 41 prosenttia ja toisen 28,2 prosenttia. Kolmatta annosta ei ole saanut vielä yksikään alle 18-vuotias.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos