Osittaista etätyötä suositellaan helmikuunkin jälkeen – Pirkanmaan kouluissa luovutaan 1.–5. -luokkalaisten maskisuosituksesta helmikuun lopussa

Vaikka tautitilanne on monella tavalla helpottanut, pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että pandemia ei ole vielä ohi. Rokotukset, käsihygienia sekä maskien käyttö ja turvavälit ovat entistäkin tärkeämpiä, kun yhteiskunta avautuu, sillä omikronvariantti tarttuu erittäin herkästi.

Koronanyrkin mukaan kouluissa luovutaan 1.–5. luokkalaisten maskien käytöstä helmikuun lopussa. Yli 12-vuotiaiden maskisuositus jatkuu.

15.2. 15:26

Sairaalahoitoon hakeutui Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella viime viikolla hiukan vähemmän potilaita kuin edellisillä viikoilla. Sairaalaan tuli keskimäärin seitsemän uutta koronapotilasta päivässä. Kokoontumisrajoituksille ei enää esitetä jatkoa mutta tartuntoja ehkäistään edelleen muilla keinoilla.

Lue lisää: Mitä Pirkanmaan koronanyrkki linjaa yleisötilaisuuksien turvaväleistä? Katso suora lähetys infosta kello 15.30

Koronan takia Taysissa on hoidossa 35 potilasta. Monilla potilailla on lisäksi korona sivulöydöksenä. Taysin osastoilla on edelleen täyttä ja jatkohoitopaikkaa odottaa iso määrä potilaita. Koronapotilaiden hoito kuormittaa edelleen myös merkittävästi perusterveydenhuollon vuodeosastoja.

Rokottautuminen on hidastunut

Viime viikolla todettiin 3 777 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuus on säilynyt viime viikkojen tasolla ja on lähellä koko Suomen keskiarvoa. Yli puolella Fimlabin laboratoriossa koronatestissä käyneillä on koronatartunta. Positiivisten löydösten osuus oli viime viikolla 55 prosenttia. Viime viikolla Fimlabissa otettiin 5 203 näytettä.

Koko Suomessa rokottautuminen on hidastunut. Yli 18-vuotiaista Pirkanmaalla on yhden rokotteen saanut 89,8 prosenttia, kaksi rokotetta 87,2 prosenttia ja kolme rokotetta 57,7 prosenttia. Kolmannen rokotteen ottamisen haluun voi vaikuttaa vastikään sairastettu omikronvariantin aiheuttama koronatauti. Se vastaa periaatteessa kolmatta rokotetta.

Vaikka tautitilanne on monella tavalla helpottanut, pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että pandemia ei ole vielä ohi. Rokotukset, käsihygienia sekä maskien käyttö ja turvavälit ovat entistäkin tärkeämpiä, kun yhteiskunta avautuu, sillä omikronvariantti tarttuu erittäin herkästi.

Päivittäisiä tartuntalukuja ei enää julkaista

Pirkanmaalla on voimassa aluehallintoviraston rajoitus sisätiloissa pidettävien yleisötilaisuuksien yleisömäärästä 18.2.2022 asti. Sitä ei enää esitetä jatkettavaksi. Sen sijaan tartuntatautilain mukaista ”turvavälipykälää” 58d esitetään aluehallintovirastolle jatkettavaksi helmikuun loppuun asti.

Pirkanmaan kouluissa luovutaan 1.-5. -luokkalaisten maskisuosituksesta helmikuun lopussa. Maskien käyttöä suositellaan edelleen THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille myös kouluissa.

Etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa. Sen jälkeen suositellaan hybridityötä niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.

Lue lisää: Sairaanhoitopiiri linjasi: Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset Pirkanmaalla voidaan purkaa –  mahdollista perjantain jälkeen

Pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina myös, että päivittäisiä koronatartuntalukuja ei enää julkaista Taysin verkkosivuilla. Niistä raportoidaan viikkotasolla pandemiaohjausryhmän raportin osana. Lukujen merkitys on kaiken kaikkiaan vähentynyt, kun testeissä käy murto-osa sairastuneista. THL raportoi lukuja viiveellä tartuntatautirekisterin tilastojen pohjalta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos