AVI: Mänttä-Vilppulan kaupungin on kiinnitettävä huomiota potilasturvallisiin turvapuhelinpalveluihin – vartija ei voi työskennellä hoidon ja huolenpidon tehtävissä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston valvonta Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen turvapuhelinpalveluihin liittyen päättyy.

Aluehallintovirasto on antanut päätöksen Mänttä-Vilppulan kaupungille turvapuhelinpalveluiden järjestämisestä. Avin kanta on yksiselitteinen: kotiin annettavien palveluiden hoidon ja huolenpidon tehtävissä, joihin kuuluvat myös turvapuhelinpalvelut, ei voi työskennellä vartijoita tai muita työntekijöitä, joilla ei ole asianmukaista sosiaali- ja terveydenhuollon koulutusta.

25.4. 17:30

Asiakkaiden hoitoon ja huolenpitoon sekä niiden arviointiin liittyvissä tehtävissä voi työskennellä vain sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on tehtävään tarvittava asiantuntemus. Näin yksiselitteisesti todetaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (Avin) Mänttä-Vilppulan kaupungille antamassa päätöksessä, joka koskee Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen yhteistoiminta-alueen turvapuhelinpalveluita.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos