Ravintola-alan työntekijäpula rokottaa myös Mänttä-Vilppulaa - alalta lähtenyt 25 000 osaajaa

Ravintola-alalle kehittynyt osaajapula näkyy myös Mänttä-Vilppulassa.

Työvoimapula on koetellut alueen ravintoloita. Viinitupa Vuorenmaja on toistaiseksi sopeutunut tilanteeseen, vaikka haasteita riittää.

17.5. 15:30

Matkailu- ja ravintola-alalle on koronavuosina muodostunut työvoimapula, joka näkyy jo käytännön toiminnoissa. Monet ravintolat kamppailevat työvoimapulan kanssa ja vakavimmillaan toimintoja on jo jouduttu supistamaan.

Alalle onkin käynnistetty hanke veto- ja pitovoiman lisäämiseksi. Hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena on edistää yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä alan vetovoiman lisäämiseksi. Kokkien, tarjoilijoiden ja restonomien lisäksi kohderyhmään kuuluvat jo alalla työskentelevät sekä potentiaaliset alalle tulijat ja yläkoululaiset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos