Ensimmäiset pakolaiset ja turvapaikanhakijat saapuivat perjantaina Vilppulaan

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin ylläpitämä Vilppulan vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa. Henkilökunta on saatu palkattua, ja perjantaina Vilppulaan saapuivat ensimmäiset pakolaiset ja turvapaikanhakijat.

Vilppulan vastaanottokeskus on käynnistänyt toimintansa. Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat 3. kesäkuuta. Heitä on monesta maasta.

3.6. 15:45

Vilppulan vastaanottokeskuksen johtaja Tapani Huhtala kertoo, että ensimmäiset turvapaikanhakijat ja pakolaiset saapuivat perjantaina puolilta päivin.

”Heitä saapui yli 30 henkilöä. Iältään turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat 7-vuotiaasta yli 80-vuotiaaseen. Heitä on saapunut Lähi-idästä, Etelä-Afrikasta, Venäjältä ja Ukrainasta. Suurin osa tulijoista on Ukrainasta.

Perjantaina tulijat asettuvat heille varattuihin SPR:n Hämeen piirin vuokraamiin asuntoihin Vilppulan kerrostaloissa. Asunnot on vuokrattu Koskelantalot Oy:ltä. Majoittuminen on sujunut hyvin. Paikalliset SPR:n Vilppulan ja Mäntän osastot yhteistyökumppaneineen ovat varustaneet asuntoja toukokuun ajan.

Huhtalan mukaan vastaanottokeskuksen henkilökunta palkattiin toukokuun loppuun mennessä, joten toiminta voitiin käynnistää. Seuraavan pakolaiserän saapumisesta ei ole mitään tietoa.

Vilppulan vastaanottokeskus on 200-paikkainen, ja se perustettiin Maahanmuuttovirasto Migrin toimeksiannosta. Se on tarkoitettu pääasiassa Ukrainan sotaa pakeneville tilapäistä suojelua hakeville ihmisille mutta myös muista maista tuleville turvapaikanhakijoille. Yleensä Ukrainasta saapuvat pakolaiset ovat naisia, lapsia sekä vanhoja miehiä.

Vilppulan vastaanottokeskus hoitaa lisäksi naapurikunnissa yksityismajoituksessa olevien pakolaisten asioita.

Lue lisää: Vastaanottokeskus rekrytoi vielä henkilökuntaa- Pakolaisten saapuminen siirtyy

Lue lisää: Vilppulan vastaanottokeskus rekrytoi työntekijöitä - Paikalliset SPR:n osastot apuna asuntojen varustamisessa

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos