STT:n lukiovertailu: Mäntän lukion sijoitus reilusti alaspäin

STT:n lukiovertailussa verrattiin lukioiden ylioppilastuloksia keskiarvoon, joka lukion aloittavilla opiskelijoilla on ollut kolme vuotta aiemmin.

Mäntän lukio jäi STT:n lukiovertailussa kauas viimevuotisesta sijoituksestaan.

7.6. 15:00

Mäntän lukio sijoittui STT:n vuotuisessa lukiovertailussa sijalle 240. Pirkanmaan lukioiden vertailussa sijoitus oli 26.

Tulos jäi merkittävästi vuoden 2021 vertailusta, jolloin koulu ylsi Pirkanmaan lukioista viidennelle sijalle ja koko maan lukioiden joukossa sijalle 95.

Vuonna 2022 vertailun kärkeen Pirkanmaalla nousi Punkalaitumen lukio ja toiseksi F.E. Sillanpään lukio Hämeenkyrössä.

STT:n lukiovertailussa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoa ja ylioppilaskokeiden tuloksia. Tulokset osoittavat, kuinka arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana.

Tuoreimpien yo-kokeiden tuloksia verrataan kolme vuotta aiempiin sisääntulokeskiarvoihin.

Vertailun laskentatapaa on muutettu, koska yo-kirjoitusten rakenne muuttuu tästä keväästä alkaen, kun entinen jako pakollisiin ja ylimääräisiin aineisiin poistuu. Jatkossa ylioppilastutkintoon vaaditaan äidinkielen, pitkän aineen ja kolmen muun aineen kirjoittaminen.

Vertailuun on laskettu kullekin kokelaalle keskiarvot äidinkielestä, parhaasta pitkästä aineesta ja kahdesta muusta parhaasta koetuloksesta ja laskettu näistä koulukohtainen keskiarvo.

Tarkastelussa on neljä koetta, koska osa tänä keväänä tutkintonsa suorittavista tekee sen vanhalla neljän pakollisen kokeen rakenteella. Erilaiset vertailuluvut eivät ole vertailukelpoisia aiempien vuosien kanssa, mutta sijoitukset ovat.

Lukiovertailua on tehty syksystä 2012 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos