Suositun Helvetinkolun rotkon sulkeminen kohahdutti ja moni ymmärsi asian täysin väärin – ”Todella luulevat, että koko kansallispuisto suljetaan”

Uutinen kulkemisen estämisestä Helvetinjärven kansallispuistossa sijaitsevaan Helvetinkolun rotkoon on ymmärretty laajalti väärin. Metsähallitus sekä kansallispuiston alueella toimiva yrittäjä kertovat, että monet luulevat, että koko kansallispuisto suljetaan.

Ruoveden Helvetinjärven kansallispuiston suurin nähtävyys on Helvetinkolun rotko. Monet kansallis­puisto­kävijät ovat vuosikymmenien aikana kulkeneet rotkoa pitkin, vaikka siellä kulkeminen ei Metsähallituksen asiakaspalvelupäällikkö Sari Airaksen mukaan ole turvallista. Vierailimme kansallispuistossa Airaksen kanssa perjantaina 8. heinäkuuta.

14.7. 12:30

Metsähallitus kertoi kesäkuun puolivälissä, että kulku Ruoveden Helvetinjärven kansallispuistossa sijaitsevaan Helvetinkolun rotkoon estetään turvallisuussyistä tämän kesän aikana.

Rotkon tekevät Metsähallituksen mukaan vaaralliseksi sen sisällä olevat kivilohkareet, jotka voivat lähteä liikkeelle, kun rotkossa liikutaan. Metsähallituksen havaintojen mukaan myös kansallispuiston kasvaneet kävijämäärät ovat lisänneet kulumaa rotkon sisällä, eikä asiakasturvallisuutta pystytä tämän takia takaamaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos