Mäntän Musiikkijuhlat veti 3 000 kuulijaa - ”Kaikkien aikojen onnistuneimmat festivaalit”

Mäntän Musiikkijuhlien konsertti ja järjestelyt onnistuivat täydellisesti. Kuulijoita saapui Koreasta ja Yhdysvalloista asti.

Chopin-kilpailun vuoden 2015 voittaja Seong-Jin Cho konsertoi Mäntässä ja veti paikan päälle kuulijoita Koreasta ja Yhdysvalloista asti.

8.8. 12:41

”Monessa mielessä tämän vuoden festivaalit olivat kaikkien aikojen onnistuneimmat festivaalit. Konsertit ja konserttijärjestelyt menivät suoraan sanotusti nappiin”, vt. toiminnanjohtaja Vivian Stolt ja ja taiteellinen johtaja Niklas Pokki vetävät yhteen festivaalin antia.

”Vaikka konsertteja järjestettiin tänä vuonna määrällisesti vähemmän kuin aikaisemmin, lippuja myytiin määrällisesti parhaiden vuosien malliin. Angela Hewittin, Ian Bostridgen ja Saskia Giorginin, Olli Mustosen ja Seong-Jin Chon iltakonsertit myytiin odotusten mukaan loppuun. Myös lounaskonsertit houkuttelivat paikalle ilahduttavan paljon yleisöä”, hän jatkaa.

Festivaalin taiteellisen johtajan Niklas Pokin mukaan tämän vuoden uudistukset, erityisesti lipunmyynnin keskittäminen Serlachius-museoiden verkkokauppaan, olivat onnistuneita ratkaisuja.

”Kahden haasteellisen koronavuoden jälkeen yleisö löysi takaisin Mänttään. Täyttöaste yllätti todella positiivisesti, ja oli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin. Kävijöitä oli noin 3 000 henkilöä”, Pokki kertoo.

”Erityisen ilahduttavaa tämän vuoden festivaalissa oli se, että onnistuimme onnistuneiden taiteilijavalintojen myötä houkuttelemaan Mänttään myös jonkin verran kansainvälistä yleisöä. Esimerkiksi valtavassa nousukiidossa oleva Chopin-kilpailun vuoden 2015 voittaja Seong-Jin Chon konserttiin oli saapunut kuuntelijoita aina Yhdysvaltoja ja Koreaa myöten. Toivomme, että musiikkijuhla jatkaa kansainvälistymistään myös tulevaisuudessa, ja että tulevina vuosina Mänttään saapuu musiikkijuhlien houkuttelemana yhä enemmän yleisöä Suomen lisäksi myös ulkomailta”, Stolt kertoo.

”Vuoden 2022 festivaali vakuutti meidät siitä, että valitsemamme linja tarjota yleisöllemme korkeatasoisia pianoresitaaleja kansainvälisiltä ja kotimaisilta huippupianisteilta on oikea. Taiteilijamme, tilamme ja työryhmämme pystyvät leikiten kilpailemaan kansainvälisiä, esimerkiksi Verbierin kaltaisiin taidefestivaaleja vastaan”, Pokki linjaa.

"Mäntän Musiikkijuhlilla on selkeä oma lokonen Suomen festivaalikentässä. Se on korkeatasoisten pianoresitaalien järjestäminen, ja sen me osaamme paremmin kuin kukaan muu pohjoismaissa", taiteellinen johtaja Niklas Pokki toteaa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos