Muistisairaalle pariskunnalle myytiin tarpeeton lämmitys­järjestelmä yli 16 000 eurolla: ”Vanhempani eivät ymmärrä, mikä se on” – Yritys ei halua perua kauppaa

Mänttä-Vilppulassa asuva iäkäs pariskunta tuskin oppii koskaan käyttämään vesi-ilmalämpöpumppuaan. Koti lämpenee yhä öljyllä ja puulla, mutta maksettavana on kallis lasku uudesta laitteesta. Myyjäyrityksen mukaan ei ollut syytä epäillä, etteikö pariskunta olisi ymmärtänyt sopimusta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto saa vuodessa noin tuhat kotimyyntiä koskevaa yhteydenottoa. Vuodenvaihteessa kuluttajansuojalakiin tulee merkittävä muutos.

Aamulehti kuvasi iäkkäälle pariskunnalle myydyn vesi-ilmalämpöpumpun ulkoyksikön omakotitalon pihassa Mänttä-Vilppulassa syyskuussa. Pariskunnan poika kertoo, että hänen vanhempansa eivät käytä laitetta.

20.9. 9:30

Mänttä-Vilppulassa asuvalle iäkkäälle, muistisairaalle pariskunnalle myytiin kotimyyntinä vesi-ilmalämpöpumppu loppuvuodesta 2020.

Pariskunnan pojan mukaan hänen vanhempansa olivat molemmat kaupantekohetkellä oikeustoimikelvottomia, mutta myyjä solmi sopimuksen silti. KMV-lehti ei julkaise pojan nimeä, koska jutussa käsitellään hänen vanhempiensa yksityisiä ja arkaluonteisia terveystietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos