Hirvenmetsästys täyteen vauhtiin viikonloppuna

Varsinainen hirvenmetsästys alkaa Pirkanmaalla 8. lokakuuta.

Tämä hirvi kaatui Jämsänniemellä Metsästysseura Kyttien jahdissa.

4.10. 19:30

Hirvenmetsästyksen ensimmäinen jakso alkoi Lapissa sekä Kuusamossa ja Taivalkoskella syyskuun alussa. Muualla maassa hirveä on saanut metsästää vahtimalla pellolta syyskuun alusta.

Varsinaisen metsästysajan alkaessa 8. lokakuuta myös muut metsästysmuodot tulevat sallituiksi. Hirven metsästysaika päättyy koko maassa 15.1.2023.

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Hämeen toimialueelle on myönnetty syksyn metsästyskaudelle hirven pyyntilupia 1 521 kappaletta ja valkohäntäpeuran pyyntilupia 5 200 kappaletta. Sekä hirven että valkohäntäpeuran pyyntilupamäärät pienentyivät hieman kantojen pienentymisestä johtuen.

Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 36 630 hirven, 74 200 valkohäntäpeuran, 581 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei pyyntiluvan ehdoissa ole muuta määrätty.

Hirven pyyntilupamäärä pienentyi viime vuoteen nähden noin 12 prosenttia. Valkohäntäpeuran pyyntilupien määrä säilyi edelleen korkeana ja lupamäärä on edellisen vuoden tasolla.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos