Seurakuntavaalien vaalikone on auki – Koneesta löytyy 20:n Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen seudun ehdokkaan vastaukset

Seurakuntavaalien vaalikone avattiin 10.10.2022. Se antaa äänestäjille ehdotuksia sopivista ehdokkaista.

Seurakuntavaaliehdokkaiden näkemyksiin pääsee tutustumaan vaalikoneen avulla. Se löytyy Seurakuntavaalit.fi-sivustolta.

15.10. 19:00

Mänttä-Vilppulan seurakuntavaaliehdokkaista vaalikoneeseen vastasi 15 ehdokasta ja Juupajoen kappeliseurakunnasta viisi. Koko maassa vaalikoneen kysymyksiin vastasi 56 prosenttia ehdokkaista. Vaalikone löytyy seurakuntavaalien sivuilta osoitteesta Seurakuntavaalit.fi.

Valtakunnallisesti ehdokkaista samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä kannattaa 54 prosenttia, mikä on selvästi enemmän kuin kannatus nykyisten luottamushenkilöiden joukossa. Reilu kolmannes kirkon luottamushenkilöistä kannatti samaa sukupuolta olevien vihkimisoikeutta vuoden 2019 kyselyssä. Lisäksi seurakuntavaaliehdokkaiden mielestä seurakunnan pitäisi panostaa erityisesti nuoriin, lapsiin ja heikompiosaisten auttamiseen, kun he saivat valita kolme itselleen tärkeintä painopistettä. Seurakunnan auttamistyön resurssien kohdentamisessa ehdokkaat nostavat tärkeimmäksi perheiden tukemisen kriiseissä. Seuraavaksi tärkeimpiä ovat yksinäisten ja sairaiden auttaminen sekä sielunhoito ja keskusteluapu.

Vaalikoneessa kysyttiin myös muun muassa ehdokkaiden henkilökohtaisesta suhteesta kirkkoon ja uskoon.

Seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät seurakuntien ja seurakuntayhtymien johtoon. Ennakkoäänestys alkaa 8.11 ja päättyy 12.11. Varsinainen vaalipäivä on 20.11. Seurakuntavaalien ehdokkaat, listat sekä ennakkoäänestyspaikat löytyvät seurakuntavaalit.fi-sivuilta.

Lähde: Kirkon viestintä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos