Koillis-Pirkan Kiekko ja Mäntän Ratsastajat mukana lasten ja nuorten harrastusta tukevan lahjoituksen saajissa

LähiTapiolan myöntämä lahjoitus on suuruudeltaan tuhat euroa.

Mäntän Ratsastajat saivat 1 000 euroa lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseen.

28.10. 10:00

Koillis-Pirkan Kiekon junioritoiminta ja Mäntän Ratsastajat ovat saaneet 1 000 euron lahjoituksen LähiTapiola Pirkanmaalta.

Lahjoituksella tuetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja yhdistykset toteuttavat sen turvin esimerkiksi edullisempia harrastamisen kustannuksia tai maksutonta toimintaa, välinehankintoja ja koulutuksia.

Lahjoituksen saajat valikoituvat äänestyksen perusteella. Ensin yhdistykset ovat itse ilmoittautuneet lahjoituksen hakijoiksi ja sen jälkeen Pirkanmaan asukkaat ovat äänestäneet valitsemaansa yhdistystä lahjoituksen saajaksi.

KPK:n junioritoiminnalle myönnettiin 1000 euron lahjoitus.

Tänä vuonna äänestyksessä oli mukana 74 pirkanmaalaista yhdistystä, joiden joukosta valikoitui äänimäärien perusteella 22 lahjoituksen saajaa. Kahdessa tapauksessa 1 000 euron summa jakautui puoliksi äänten mennessä tasan.

Lahjoituksen myöntävä LähiTapiola jakaa äänestystuloksen perusteella 20 000 euron tuen siten, että 10 eniten ääniä saaneista yhdistyksistä on Tampereelta ja 10 muualta Pirkanmaalta.

"Yhdessä tekeminen vaikkapa kulttuurin tai liikunnan muodossa, jättää parhaimmillaan lapsille pitkät ja hyvät muistijäljet ja auttaa pärjäämään myös elämässä. Tämän lahjoitusmallin tavoitteena on auttaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa ylläpitäviä yleishyödyllisiä yhdistyksiä tässä tärkeässä tehtävässä, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä kertoo tiedotteessa.

Äänestystuloksen perusteella valitut yhdistykset hyödyntävät lahjoitusta esimerkiksi välinehankintoihin, leiri- ja kilpailumatkojen kuluihin, valmentajien ja ohjaajien koulutukseen, nuorten ohjaajien palkkaamiseen, edullisen ja jopa maksuttoman toiminnan ylläpitämiseen, erilaisten kokeilutapahtumien ja lajien omien harrastetason koulujen järjestämiseen sekä harrastustoimintansa markkinoimiseen, jotta harrastajamäärät saadaan koronan jälkeen kasvuun ja lapset ja nuoret saataisiin takaisin harrastusten pariin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos