Serlachiuksen Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa

Finnish Travel Galassa palkittiin ansioituneita matkailuyrityksiä, -kohteita ja -toimijoita 4. marraskuuta. Vuoden matkailuinnovaatio -kategorian voitti Serlachius-museot Taidesaunallaan.

Serlachius-museoiden Taidesauna avattiin tänä kesänä yleisön käyttöön.

7.11. 15:38

Finnish Travel Galassa palkittiin kahden koronavuoden jälkeen taas ansioituneita ja suosittuja matkailuyrityksiä, -toimijoita ja kohteita 4. marraskuuta Helsingissä.

Palkintokategorioita oli yhdeksän. Vuoden matkailuinnovaatiopalkinnon voitti Serlachius-museoiden Taidesauna, joka avattiin tänä kesänä.

”Matkailuinnovaatio, joka yhdistää suomalaisen saunakulttuurin osaksi taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin muodostamaa henkeäsalpaavaa matkailuelämystä, ja joka tarjoaa iloa kaikille aisteille. Taidesauna luo uutta saunakulttuuria, jossa perinteisen hiljentymisen ja peseytymisen sijaan saunomisesta haetaan elämyksiä ja sosiaalista yhdessä olemista. Serlachius-museoiden Taidesauna tuo uutta väriä kulttuurimatkailun maailmaan”, palkinnon perusteluissa todetaan.

Vuoden kotimainen matkailukohde on Helsinki ja Vuoden kansainvälinen matkailukohde on Italia.

Palkintokategorioiden voittajat valikoituivat suurelta yleisöltä saatuihin määrällisiin mainintoihin sekä gaalan palkintoraadin laadullisiin arvioihin pohjautuvan pisteytyksen perusteella.

Finnish Travel Galan tavoitteena on tuoda esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa niin työllistäjänä ja talouden buustaajana kuin elämysten tuottajana ja työkseen matkustavien arjen helpottajana. Ennen pandemiaa alan osuus maamme bruttokansantuotteesta oli 2,7 prosenttia ja se työllisti eri puolilla Suomea 154 100 ihmistä.

Helsingissä juhlitun matkailugaalan järjestelyistä vastasi Suomen matkailualan liiton (SMAL) palveluyhtiö Smalser Oy.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos