Mies piinasi entistä työkaveriaan ja vangittiin, ettei jatkaisi – Käräjäoikeus vapautti

Työkaveriaan pitkään piinannut mies tuomittiin lähestymiskieltoon, mutta hän rikkoi sitä toistuvasti. Poliisi olisi pitänyt miehen vielä vangittuna, mutta tuomioistuin päästi hänet maanantaina vapaaksi.

Mies piinasi työtoveriaan helmikuusta alkaen. Hänet vangittiin ensin lähestymiskiellon rikkomisesta, mutta vangitsemista ei enää maanantaina jatkettu.

15.11. 13:37

Työkaveriaan Mänttä-Vilppulassa helmikuusta lähtien piinannut mies tuomittiin ensin lähestymiskieltoon. Kun mies rikkoi kieltoa toistuvasti hänet vangittiin lähestymiskiellon rikkomisesta. Vangitsemista jatkettiin kertaalleen. Maanantaina 14. marraskuuta poliisi vaati miehen vangitsemisen jatkamista, mutta käräjäoikeus vapautti miehen.

Tapahtumat saivat uhrin mukaan alkunsa helmikuussa Mänttä-Vilppulassa, kun entinen työkaveri ilmestyi uhrin kotiin ja alkoi haukkua ja solvata häntä. Mies oli kehottanut uhria lähtemään maasta ja käyttäytynyt muutenkin tökerösti. Poliisi tutkii tapahtunutta laittomana uhkauksena.

Tämän jälkeen epäilty oli uhrin mukaan muun muassa ajellut kolmena peräkkäisenä päivänä autollaan tämän kodin läheisyydessä. Käytöksensä seurauksena mies tuomittiin maaliskuun alussa lähestymiskieltoon.

Tämä osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä mies on tänä vuonna rikkonut lähestymiskieltoa jo kolmesti. Hän muun muassa kävi uhrin työpaikalla etsimässä tätä ja kuultuaan, ettei kyseinen henkilö ole nyt töissä, oli todistajan mukaan sanonut ”se on kuollut mies” ja poistunut paikalta. Seuraavana aamuna mies saapui uhrin työpaikalle vielä kahdesti etsimään tätä. Myös tätä tapausta tutkitaan laittomana uhkauksena.

Pirkanmaan käräjäoikeus perusteli vapauttamista sillä, että rikosten jatkamisvaara on viimeisen kuukauden aikana vähentynyt, koska miestä on pidetty vangittuna. Oikeuden päätöksen mukaan olisi ollut kohtuutonta jatkaa miehen vangitsemista.

Poliisi oli eri mieltä ja olisi pitänyt miehen vangittuna. Niin ikään käräjäoikeuden tuoreimmassa päätöksessä todetaan, ettei (rikosten) jatkamisvaara ole kokonaan poistunut, vaikka mies vapautettiinkin.

Syyte laittomista uhkauksista on nostettava tämän kuun loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos