Juupajoen jäteaseman toiminta päättyy vuoden vaihteessa – lajittelupalveluja lisätään kiinteistöillä

Ensi vuoden alusta juupajokelaisia palvelee Oriveden Jäteasema.

Juupajoen jäteaseman palvelu päättyy vuoden lopussa. Kuvituskuva.

25.11. 16:45

Juupajoen jäteaseman toiminta päättyy vuoden 2022 lopussa ja sen jälkeen juupajokelaisia palvelee Oriveden jäteasema.

Lisäksi Juupajoen lähipalveluina jatkaa Repe&Romu&Riepu -kierros. Kuormureiden kyytiin voi viedä maksutta kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, metallit ja nyt uutena myös kaksi pussia poistotekstiiliä.

Juupajoella lisätään myös kiinteistöjen lajittelupalveluja. Huhtikuun alkuun mennessä kaikilla vähintään viiden asunnon kiinteistöillä tulee Juupajoella olla pihoillaan lajitteluastiat biojätteelle, sekajätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille.

Naapuruston yhteiset jäteastiat, kimpat, ovat hyvä vaihtoehto lajittelun lisäämiselle. Kimpassa Pirkanmaan Jätehuolto tuo maksutta jäteastian paikalle ja tyhjennyskustannus jaetaan osallistujien kesken. Kimppa sopii niin omakotitaloille kuin taloyhtiöille. Myös kuntakiinteistöt ovat lisänneet lajittelupalvelujaan. Jos kuljetus on ongelma, kotiin voi tilata noutopalvelun.

Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemille voi tuoda maksutta kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, metallit, kartongit ja pahvit sekä lasipakkaukset. Kyllästetyn puun ja muun puujätteen sekä sekajätteen vastaanotosta menee maksu.

Lähde: juupajoki.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos