”Tuki veteraaneille, puolisoille ja leskille kestää loppuun asti” – Veteraanijärjestöt valmistautuvat perinneaikaan

Vapaaehtoistyö veteraanien tueksi on monelle läheistä jo omasta lapsuudenkodista ja kumpuaa kunnioituksesta veteraanipolvea kohtaan: ”Millaisen työn he ovatkaan meidän nuorempien hyväksi tehneet”.

Vilppulassa vietettiin viime toukokuun 14. päivänä ainutlaatuisia sankarihautajaisia, kun korpraali Gunnar Rantanen 23.9.1914–14.6.1944 siunattiin kotikunnan sankarihautaan. Hänet oli aiemmin siunattu poissaolevana. Reserviläiset Jani Julku ja Toni Tähtinen laskivat arkun. Vilppulan Mieslaulajien esiintyminen toi tilaisuuteen arvokkuutta ja koskettavuutta. Kirkkoherra Saila Munukka seurasi arkun laskemista.

5.12.2022 19:30

Sotiemme veteraanijärjestöt valmistautuvat perinneaikaan. Niiden tuki veteraaneille, puolisoille ja leskille jatkuu niin kauan kuin tarvitaan.

Veteraanien rivit harvenevat, koko maassa heitä on runsaat 3 000. Vilppulassa asuu vielä kaksi sotiemme miespuolista veteraania, naisia on kolme ja leskiä kuusi. Mäntässä miesveteraaneja on kaksi, heistä vanhempi on 99-vuotias, naisveteraaneja on kolme ja veteraanien leskiä 20. ”Naisista pääosa asuu vielä kotona, vaikka lähes kaikki ovat jo yli 90-vuotiaita”, sanoo Mäntän Sotaveteraanit ry:n sihteeri Jaakko Harjumäki.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos