Varkaat iskivät Ruovedellä yön pimeydessä: perheyrityksen pihalta vietiin menopelejä yli 80 000 euron edestä

Valvontakameran kuvissa näkyy, miten anastettu pakettiauto vie kolme eri kertaa laitteita pihalta pois ilmeisesti muualle lastattavaksi.

10.12.2022 9:03

Varkaat saivat yön pimeydessä ahertaa tunteja kaikessa rauhassa Ruoveden Kuruntiellä toimivan VK-Motorsin pihamaalla. Yrityksen pihalta anastettiin kolme traktorimönkijää, yksi moottorikelkka, telasarja ja perävaunu maanantain 5. joulukuuta vastaisena yönä.

”Puolet laitteista oli uusia ja vielä pakkauksissaan, joista varkaat olivat ne purkaneet. Ne olivat piha-alueella, mutta lukkojen takana”, kertoo perheyritystä kolmannessa polvessa jatkava yrittäjä Kalle Kaikkonen.

Valvontakameroiden kuvien perusteella varkaus tapahtui kello 23.30–3.20 välisenä aikana ja tekijöinä oli 3–4 ihmistä. Yritys sijaitsee vilkkaan kantatie 66:n ja Kuruntien reunustamalla tontilla. Varkaat olivat rikkoneet piha-aluetta kiertävän lukitun verkkoaidan monesta kohtaa ja tunkeutuivat sisään tontin kulmasta hiljaisen Honkalantien puolelta.

”Varkaat tiesivät, mitä tekivät, mitkä johdot katkaista valotolpista ja missä meidän valvontakameramme ovat, koska osasivat aluksi vältellä niitä. Kaikki vaikuttaa hyvin ennakkoon suunnitellulta.”

Siihen viittaa Kaikkosen mukaan myös se, että varkaat veivät vain suurimpia ja arvokkaimpia laitteita.

Pakettiauto apuna

Törkeään varkauteen liittyy myös Ruoveden Honkalantieltä anastettu valkoinen Ford Transit pakettiauto CLF-586.

”Tapahtumat valkenivat, kun pakettiauton omistava tuttuni heräsi aamuviideltä käyttämään koiraansa ulkona ja huomasi, että pakettiauto puuttuu pihasta. Jäljet johtivat yrityksemme luokse.”

Kaikkosen mukaan valvontakameran kuvissa näkyy, miten anastettu pakettiauto vie kolme eri kertaa laitteita pihalta pois ilmeisesti muualle paremmin lastattavaksi.

Poliisin saaman silminnäkijähavainnon mukaan anastettu omaisuus on mahdollisesti lastattu puoliperävaunulliseen kuorma-autoon, joka odotti Pihlajalahdentien varressa, ABC-huoltoaseman ja Paarlammintien välissä olevalla parkkipaikalla. Kuorma-auto poistui ilmeisesti Ruhalan suuntaan.

Mitä?

Varastettu omaisuus

Mönkijä Can-Am Outlander Max XU+ 1000, rekisteritunnus 755-NAM.

Mönkijä Can-Am Outlander DPS 1000, rekisteritunnus 363-NAS.

Mönkijä Can-Am Outlander DPS 1000, rekisteritunnus 364-NAS.

Moottorikelkka Lynx Rave RE 850, rekisteritunnus 410-ÖB.

Telasarja Can-Am Apache 360 LT 6x6.

Varkauteen liittyy myös valkoinen Ford Transit pakettiauto CLF-586, joka on edelleen kateissa.

Perävaunu löytyi

Anastettu teliperävaunu löytyi myöhemmin hylättynä Lamminkallion metsäautotien päästä Ruovedeltä, mutta kolme traktorimönkijää, moottorikelkka ja telasarja ovat edelleen kateissa, samoin pakettiauto.

”Teliperävaunulla oli kuskattu moottorikelkkaa. Valvontakameran kuvissa näkyy, miten kelkka nostettiin perävaunuun ja vietiin pois meidän piha-alueeltamme”, Kaikkonen kertoo.

Kaikkosen mukaan anastetut mönkijät maksavat noin 20 000 euroa kappaleelta, moottorikelkka noin 13 000 euroa ja telasarja lähes 10 000 euroa eli yhteensä yli 80 000 euroa. Yhdessä pakettiauton kanssa anastetun omaisuuden arvo on noin 100 000 euroa.

Kaikkonen kertoo, että yrityksen omaisuus oli vakuutettu. Varkaus aiheuttaa silti paljon ylimääräistä vaivaa ja harmia. ”Osa anastetuista tavaroista oli ehditty jo myydä eteenpäin meidän asiakkaillemme, joten he joutuvat nyt odottamaan tuotteitaan vähän pidempään.”

Kaikkonen pelkää, että varkaat pyrkivät kuljettamaan varastetun omaisuuden mahdollisimman pian ulkomaille. Hän toivoo, että kaikki varkauteen liittyvät havainnot ja tiedot kerrottaisiin poliisille tapauksen selvittämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos