Fingrid tyytyväisenä: Sähkönsäästö onnistui joulukuussa

Sähkön säästeliäs käyttö jatkui myös joulukuussa, sillä lämpötilakorjattuna säästöä tuli kymmenen prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden, tiedottaa kantaverkkoyhtiö Fingrid.

Ihmiset ovat ottaneet sähkön säästämisen asiakseen. Joulukuussa kulutus oli kymmenen prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin joulukuussa 2021.

12.1. 6:00

Fingridin alustavan laskelman mukaan joulukuussa 2022 sähkönkulutus oli Suomessa kymmenen prosenttia vähemmän kuin vuonna 2021 vastaavana ajankohtana. Lukemassa on huomioitu lämpötilan vaikutus kulutukseen, jolloin sähkön kulutuksella painotettu keskilämpötila vastaa viime vuoden joulukuun toteumaa.

Fingridin käyttötoiminnasta vastaavan johtaja Tuomas Rauhalan mukaan saavutetuilla säästötoimenpiteillä on ollut merkittävä vaikutus sähköjärjestelmän hallinnalle. Sähkön säästäminen ja käytön ajoittaminen varmistivat, että sähkön riittävyys Suomessa oli hyvällä tasolla koko joulukuun ajan.

”Erityisen merkittävää säästö ja käytön ajoittaminen oli Suomen sähköjärjestelmälle joulukuun kolmannella viikolla kireämmän pakkasjakson ja Etelä-Ruotsin kireän tehotilanteen aikana. Tuolloin yksittäisten tuntien aikana sähkön käyttö oli jopa 1 300 megawattia pienempi kuin vertailujaksolla, millä oli todella merkittävä vaikutus sähkön riittävyyteen Suomessa”, Rauhala sanoo.

Kaikkien suomalaisten osoittama kyky säästää sähköä tarjoaa hyvät lähtökohdat myös tammikuulle, jolloin sähkön käytön vähenemisellä tulee myös olemaan merkittävä vaikutus sähkön riittävyyteen erityisesti kireämpien pakkasjaksojen aikana.

Koko maassa elokuussa sähköä säästettiin kolme prosenttia edellisvuotisesta, syys- ja lokakuussa sähköä säästettiin seitsemän prosenttia vuoden takaisesta, marraskuussa yhdeksän prosenttia ja joulukuussa kymmenen prosenttia vuoden takaiseen kulutukseen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos