Miksi Juupajoella kiinniotettu mies oli vapaana? Lupasi tapojensa muuttuneen, kun vaadittiin uudelleen vangittavaksi – Professori: vankilassa ei voi pitää varmuuden vuoksi

Juupajoella kiinniotettu mies tuomittiin vuonna 2017 ehdottomaan vankeuteen. Ehdonalaisen aikana syyskuussa 2022 hän rikkoi lakia uudelleen. Silloin hänet tuomittiin vain 40 päivän vankeuteen.

Varhain sunnuntaiaamuna alkanut piiritystilanne kesti pitkälle iltapäivään Juupajoella. Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta, vapaudenriistosta, laittomasta uhkauksesta ja huumausainerikoksesta.

17.1. 13:15

Juupajoella pitkän piirityksen jälkeen kiinniotetulla miehellä on rankka rikostausta. Vuonna 1977 syntynyt Henri Pekka Juhani Åman on tuomittu aiemmin muun muassa väkivaltarikoksista.

Vuonna 2017 hänet tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuuden ja puolen vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Miksi tuomittu oli nyt vapaalla jalalla?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos