Ylioppilaskirjoitukset alulle – tulokset selvillä 16. toukokuuta

Mäntän lukiossa kirjoittajia on yhteensä 56, joista kahdeksan on kaksoistutkinnon suorittajia Saskylta. Tänä keväänä valkolakkiin tähtää 25 kokelasta. Tulokset lähetetään lukioille 16. toukokuuta.

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat tiistaina 14. maaliskuuta.

16.3. 12:30

Kevään 2023 ylioppilaskirjoitukset alkoivat Mäntän lukiossa tiistaina 14. maaliskuuta. Kirjoitukset alkoivat äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella, mikä Mäntän lukiossa on suomi. Torstaina 16. maaliskuuta kirjoitukset jatkuivat vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeella.

Mäntässä viimeinen koepäivä on keskiviikko 29. maaliskuuta, sillä tällä hetkellä paikkakunnalla kukaan ei opiskele äidinkielenään saamea, jonka koepäivä on 31. maaliskuuta.

Kevään 2023 ylioppilastutkinnon tulokset lähetetään lukioille 16. toukokuuta. Kokelas, tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja, näkee tulokset Oma opintopolku -verkkopalvelussa sitä seuraavana päivänä. Tulokset ovat myös korkeakoulujen yhteisvalinnan käytössä.

Mikäli kokelas haluaa uusia jo tekemänsä hyväksytyn kokeen, uusintakertoja ei ole rajoitettu ja uusimisajankohdan saa valita itse. Mikäli jokin koe hylätään, sen saa uusia kolmesti ja uusintakertojen pitää olla seuraavien kolmen tutkintokerran aikana.

Aikataulu

Ylioppilaskirjoitukset 2023 Mäntän lukiossa

Tiistai 14. maaliskuuta: Äidinkieli ja kirjallisuus (suomi), lukutaidon koe. Mäntässä kokeeseen osallistuu 35 kokelasta.

Torstai 16. maaliskuuta: Vieras kieli, lyhyt, englannin kirjoittaa 1 kokelas ja saksan 7 kokelasta.

Perjantai 17. maaliskuuta: Äidinkieli ja kirjallisuus (suomi), kirjoitustaidon koe. Mäntässä kokeeseen osallistuu 35 kokelasta.

Maanantai 20. maaliskuuta: Vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti). Mäntässä kokeeseen osallistuu 29 kokelasta.

Keskiviikko 22. maaliskuuta: Matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä. Pitkän oppimäärän kirjoittaa Mäntässä 10 kokelasta, lyhyen 4.

Perjantai 24. maaliskuuta: Reaali (psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia). Mäntässä kokelaita on psykologiassa 6, historiassa 7, fysiikassa 7 ja biologiassa 1.

Maanantai 27. maaliskuuta: Toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä(ruotsi). Pitkän kokeeseen osallistuu 1 kokelas ja keskipitkän 1 kokelas.

Keskiviikko 29. maaliskuuta: Reaali (uskonto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto): Yhteiskuntaopin kirjoittaa 14 kokelasta, kemian 5 kokelasta ja terveystiedon 11 kokelasta.

Lähde: Mäntän lukio

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos