Äänestäjiä kävi tasaisena virtana Juupajoella

Varsinaisena vaalipäivänä, sunnuntaina 2. huhtikuuta äänestäjiä saapui tasaiseen tahtiin Juupajoen kunnantalolle.

Juupajoella äänestettiin vilkkaasti varsinaisena vaalipäivänä, sunnuntaina 2. huhtikuuta. Äänestämässä Seija Markkanen ja vaalitoimitsijoina Aarno Niemelä ja Mikko Valldén, oik.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Jonna Sahrakoski kertoo, että äänestäjiä on saapunut tasaisena virtana heti aamuyhdeksästä asti. Iltapäivällä kello 16:n jälkeen oli pieni hiljainen hetki, mutta pian jälleen vilkastui.

”Ihmiset ovat olleet hyvällä tuulella”, vaalitoimitsija Aarno Niemelä kertoo. Ehkä myös aurinkoinen sunnuntain keli vaikutti äänestysvilkkauteen.

Suomen omat asiat kuntoon

Seija Markkanen kertoo äänestäneensä aina. Tällä kertaa ehdokkaan valinta oli vaikea. Puolue on kuitenkin hänelle ensisijainen valinta.

”Jonkin verran olen televisiosta vaalitenttejä katsonut, mutta ehkä vähän epäoleellisiin asioihin, kuten sormen heristämiseen, on huomio kiinnittynyt.”

Markkanen toivoo, että Suomen omat asiat laitetaan kuntoon ja maassa säilyy rauha ja itsenäisyys. Turvallisuuden lisäksi toinen hänelle tärkeä teema on hyvinvointipalvelujen tasavertainen saatavuus. Meillä on suuri myllerrys monessa ja moni asia on keskeneräinen lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.”

Erkki Lensu kunnioittaa perinteitä ja äänestää aina varsinaisena vaalipäivänä. Ehdokkaan ja puolueen valinta oli hänelle helppo.

Hän on seurannut vaalitenttejä televisiosta.

”Kampanjointi on ollut välillä aika kiivasta. Hyvä on, että tenteissä on ollut väittelyjä.”

Lensu kertoo, että kampanjoissa olisi voitu enemmän puhua hänelle tärkeistä teemoista, ympäristöasioista, taloudesta ja maahanmuutosta.

”Veikkaan, että perussuomalaiset ovat ehkä ykkösenä vaalituloksissa. Henkilökohtaisesti ajattelen, että perussuomalaisia kohtaan on ollut vastahankaisuutta, ehkä se kääntyy puolueen eduksi.”

Lensu ei pidä siitä, että ennen vaaleja tehdään puolueiden kannatuksista gallupeja, ne ohjaavat hänen mukaansa äänestämistä. Samoin hänen mielestään tulevia hallituskumppaneita ei puolueiden tarvitsisi etukäteen tuoda julki.

Piritta Pasurille äänestäminen on velvollisuus. Sunnuntaina hän äänesti Juupajoen kunnantalossa.

Piritta Pasuri tutki etukäteen vaalikoneiden antamia tuloksia, mutta suhtautuu vaalikoneiden kysymyksenasetteluun kriittisesti.

”Vaalikoneista on ollut hyötyä, mutta välillä kysymykset ovat outoja.”

Pasurille tärkeitä teemoja ovat lapset ja nuoret sekä palveluiden pysyminen pienilläkin paikkakunnilla. Hänelle äänestäminen on velvollisuus, ja arki ratkaisee, käykö hän äänestämässä ennakkoon vai varsinaisena vaalipäivänä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos