Marika Ala-Herttuala: Olen tyytyväinen tulokseeni

Sdp on Pirkanmaan suurin puolue. Mänttä-Vilppulassa ehdolla ollut Marika Ala-Herttuala on kotikaupunkinsa ääniharava.

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marika Ala-Herttuala oli ehdolla Eduskuntaan ensimmäistä kertaa.

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marika Ala-Herttuala oli ehdolla Eduskuntaan ensimmäistä kertaa. Äänet eivät riittäneet valituksi tulemiseen.

Ala-Herttuala keräsi eniten ääniä kotikaupungista Mänttä-Vilppulasta. Kun äänistä oli laskettu 100 prosenttia, Ala-Herttualan äänimäärä on 1 092, toiseksi eniten ääniä Mänttä-Vilppulasta sai Arto Pirttilahti 1 017. Kolmanneksi eniten ääniä keräsi demareiden äänikuningatar Pirkanmaalla Sanna Marin 518 ääntä.

”Olen tosi tyytyväinen omaan tulokseeni, sain enemmän ääniä kuin Aluevaaleissa, joissa sain 799 ääntä”, Ala-Herttuala sanoo.

Pirkanmaalla Sdp nosti kannatustaan ja on selvästi suurin puolue äänimäärältään. Sdp saa kuusi kansanedustajaa, jossa on nousua yksi kansanedustaja. Ala-Herttualan mukaan Sdp onnistui tavoitteessaan.

Toiseksi suurin puolue Pirkanmaalla on kokoomus, joka saa yhden paikan lisää, eli viisi kansanedustajaa. Keskusta on menettämässä toisen paikan, mikä tarkoittaa mänttävilppulalaisen Arto Pirttilahden putoamista eduskunnasta.

Pirkanmaan ääntenlaskenta oli kesken kello 22.03. Tuolloin äänistä oli laskettu 87,1 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos