Ensihoitoon uusia moniviranomaisyksiköitä – lähes kolmasosa ensihoidosta hankitaan yksityisiltä tuottajilta

Ensihoidon palvelutuotanto kilpailutetaan myös Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella. Ensihoidon palvelutasotavoitteet säilyvät nykyisellä tasolla myös vuosina 2024–2026.

Pirkanmaan hyvinvointialue kilpailuttaa myös Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen ensihoidon palvelutuotannon.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoidon palvelutasotavoitteet säilyvät nykyisellä tasolla myös vuosina 2024–2026. Koska tehtävämäärä on noussut eikä palvelutaso ole toteutunut riittävän hyvin, valmiustuntien määrää nostetaan 12,7 prosenttia. Palvelutasotavoitteisiin pääsemiseksi lisätään ensihoidon valmiusaikoja ja lisäksi perustetaan viranomaisten yhteisyksiköitä.

Aluehallitus päätti maanantaina 24. huhtikuuta, että Pirkanmaan ensihoidossa jatketaan ambulanssipalvelun tuottamista monituottajamallilla. Hyvinvointialueen oman tuotannon osuus kuitenkin nousee nykyisestä noin 60 prosentista 70,2 prosenttiin esittelijän muutetun päätösesityksen mukaan.

Yksityisen palvelutuotannon hankinta on käynnistymässä ja kilpailutusasiakirjat on tarkoitus julkaista kesäkuussa. Kilpailutuksen kohteena on Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Oriveden, Kuhmoisten, Ikaalisen, Hämeenkyrön, Sastamalan ja Punkalaitumen ensihoidon palvelutuotantoa.

Ensihoidon tehtävämäärän kasvua pyritään hillitsemään eri tavoin sekä kehittämään toimintamallia, jossa ensihoito ja sosiaali- ja terveydenhuollon muu palvelutoiminta toimivat nykyistä tiiviimmin yhdessä.

Ensihoidon palvelutarjontaa kehitetään erityisesti harvaanasutuilla alueilla ottamalla käyttöön moniviranomais- eli hybridiyksiköitä Kangasalan Sahalahdella, Vesilahdella, Ylöjärven Kurussa ja Kihniössä.

Viranomaisten yhteistyönä perustettavien yksiköiden käyttöönotto edellyttää, että yksiköt näissä kohteissa tuottaa hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos