Sarapihan terveysasemalla otetaan käyttöön tiimimalli – Käyttöön vain yksi numero ajanvaraukseen ja hoidontarpeen arviointiin

Mäntänvuoren Terveys ottaa Mäntän terveysasemallaan käyttöön tiimimallin. Sen tarkoituksena on nopea hoidon tarpeen arviointi jo yhteydenoton yhteydessä sekä nopea hoitoon pääsy.

Mäntänvuoren Terveys ottaa Sarapihan terveysasemallaan käyttöön tiimimallin. Lisäksi jatkossa terveysasemalla on käytössään yksi puhelinnumero ajanvaraukseen ja hoidontarpeen arviointia varten. Juupajoella palvelua tarjotaan entiseen tapaan.

Kiireettömät asiat pyydetään hoitamaan jatkossakin arkisin kello 8–16 ja perjantaisin sekä pyhien aattoina kello 8–15. Kiireellisiin asioihin vastataan edelleen myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vastaanotolle soittaessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja ohjaa asiakkaan eteenpäin tarpeenmukaiseen palveluun. Muutokset tulevat voimaan tiistaina 2.5.2023 alkaen.

Tiimimalli käyttöön

Mäntänvuoren Terveys ottaa lisäksi Mäntän terveysasemallaan käyttöön tiimimallin. Sen tarkoitus on laadukas ja suositukseen perustuva hoidon tarpeen arviointi nopeasti jo yhteydenoton yhteydessä, sekä nopea tarpeen mukainen hoitoon pääsy.

”Tiimimallin avulla pystymme vastaamaan 1.9.2023 lähtien tulevaan hoitotakuun lainsäädäntöuudistukseen, jonka myötä hoitoon tulee päästä 14 vuorokauden kuluessa hoidon tarpeen arvioinnista”, Mäntänvuoren Terveys Oy tiedottaa.

Fakta

Hoitotakuun enimmäisaika ei koske:

  • Hoitotakuun 14 vuorokauden enimmäisaika ei koske hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaisia hoitotapahtumia.

  • Perusterveydenhuollossa toimivan muiden lääketieteen erikoisalojen kuin yleislääketieteen erikoislääkärin vastaanottoja.

  • Hoitotapahtumia, jotka tehdään yksinomaan terveydenhuollossa laadittavan todistuksen tai lausunnon saamiseksi.

  • Terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja kuten terveysneuvontaa ja terveystarkastuksia eikä muita ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palveluita.

Tiimimallin tavoitteena on vahvistaa terveydenhuollon peruspalveluja ja parantaa palveluiden saatavuutta.

Nopeammalla palveluihin pääsyllä voidaan ehkäistä ongelmien kasautumista ja pitkittymistä ja vähentää erityistason palveluiden tarvetta. Hoitoon pääsyn viivästyminen voi pahentaa asiakkaan tilannetta ja monimutkaistaa monien terveysongelmien hoitoa ja näin lisätä kustannuksia.

Nopeampi pääsy kiireettömään hoitoon perusterveydenhuollossa vähentää asiakkaiden tarvetta hakeutua päivystyspalveluihin. Tällöin asiakkaat ohjautuvat palveluihin, joilla voidaan vastata paremmin heidän tarpeisiinsa.

Kesällä vain kiireelliset tapaukset

Määräaikaiskontrollit Sarapihan terveysasemalla hoidetaan pääasiassa kesäajan ulkopuolella. Juhannuksesta elokuun loppuun hoidetaan ensisijaisesti vain kiireelliset asiat. Reseptit kannattaa uusia kuntoon ennen kesäkauden alkua.

Juupajoen terveysaseman kesäsulku on 26.6. – 30.7.2023 ja Juupajoen laboratorio kiinni 12.6 – 30.7.2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos