Patria aloittaa muutosneuvottelut määräaikaisista lomautuksista – Kohteena Hallin Helicopters-yksikkö ja sen tukitoiminnot

Toteutuessaan lomautukset koskevat enimmillään 153 henkilöä, Patrialta kerrotaan.

Patria aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on 236 henkilöä kaikista henkilöstöryhmistä. Heistä valtaosa työskentelee Hallissa.

Patria aloittaa muutosneuvottelut suunnitelmasta lomauttaa henkilöstöä määräajaksi loppukesällä ja syksyllä. Neuvottelut koskevat Hallin Helicopters-yksikössä ja sen Production Support -toiminnossa sekä New Production- ja Linnavuoren Diesel-yksiköissä työskenteleviä.

Muutosneuvottelut on tarkoitus aloittaa Patrian tiedotteen mukaan 10. toukokuuta ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa. Neuvottelujen piirissä on 236 henkilöä kaikista henkilöstöryhmistä. Heistä valtaosa työskentelee Hallissa. Mahdolliset lomautukset koskevat Patrian arvion mukaan enintään 153 henkilöä.

Mikäli lomautukset toteutuvat, niiden muoto ja pituus vaihtelisivat. Harkittavina ovat määräaikaiset kokoaikalomautukset ja osa-aikalomautukset. Pisimmillään lomautukset voisivat kestää arviolta kuusi kuukautta henkilöltä.

Lomautusten vaihtoehtona selvitetään myös mahdollisuutta tarjota korvaavaa työtä Patrian muissa toiminnoissa.

Neuvottelujen taustalla on näiden yksiköiden heikentynyt tilauskanta, mistä johtuen työmäärät ovat ainakin väliaikaisesti laskeneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos