Valtuusto saa tiedoksi toista kertaa Asiointipisteen laajennetun tilintarkastuksen raportin

Kaupunginhallitus ei valmistellut asiaa uudestaan.

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto käsittelee Asiointipisteen laajennettua tilintarkastusraporttia uudelleen.

MÄNTTÄ-VILPPULAN kaupunginhallitus päätti 8. toukokuuta palauttaa Asiointipistettä koskevan laajennetun tilintarkastusraportin valtuustolle tiedoksi annettuna.

Ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuusto käsitteli raporttia 24. huhtikuuta, mutta ei päättänyt merkitä raporttia tiedoksi vaan palautti sen kaupunginhallitukselle uudelleen valmistelua varten äänestyksen jälkeen.

Kaupunginhallitus palauttaa asian takaisin kaupunginvaltuustoon, koska kaupunginhallituksella ei ole oikeutta puuttua kaupungin toimintaa valvovan tarkastuslautakunnan tarkastustoimintaan, eikä myöskään sen kaupunginvaltuustolle esittämiin raportteihin. Siten kaupunginhallituksen toimivaltaan ei kuulu myöskään tarkastuslautakunnan tiedoksi antaman raportin uudelleen valmistelu vaan raportti tulee antaa sellaisenaan valtuustolle.

Sen sijaan kaupunginhallituksen kuuluu kuntalain mukaisesti vastata kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta, valvoa kunnan etua ja jollei hallintosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa ja huolehtia kunnan sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä. Kaupunginhallituksen tulee tehdä erikseen johtopäätöksiä raportin sisällöstä ja raportin sisällön perusteella voidaan tarvittaessa tehdä erillispäätöksiä, esityslistalla todetaan.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos