Ilmavoimien Hawk-suihkukone pudonnut maahan Keuruulla – kaksi lentäjää pelastautunut heittoistuimella

Kone syöksyi maahan Keuruun eteläpuolella Heinäsentien lähellä.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen ilmaliikenneonnettomuudesta Keuruulla maanantai-iltapäivällä 15. toukokuuta 2023. Jotain on tullut taivaalta alas, eikä poliisi päästä onnettomuusalueelle ketään vaarallisen hiilipölyn takia.

Hälytys tapahtuneesta annettiin kello 14.15.

Toimittaja Markku Piilemä Suur-Keuruusta kertoo tapahtumapaikalta kello 14.40, että Heinäsentien aluetta kiertää puolustusvoimain kone ja poliisi on katkaissut liikenteen.

Toistaiseksi tapahtumien kulusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta Suur-Keuruu päivittää tilannetta.

Kello 14.50

Poliisi kertoo, että jotain on tullut taivaalta alas. Poliisi ei päästä onnettomuusalueelle ketään vaarallisen hiilipölyn takia. Pöly johtuu taivaalta tippuneesta esineestä.

Lentokone kiertää edelleen ympyrää paikan yläpuolella. Liikenne on pysäytetty ainakaan Kolhontien puolelta ketään ei päästetä alueelle.

Kello 14.55

Tällä hetkellä tiedetään, että silminnäkijä on soittanut hätäkeskukseen. Nevasalon alueella on Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköitä, muun muassa ambulanssi ja muita yksiköitä. Silminnäkijä on ajanut alueen ohitse ja epäilee nähneensä laskuvarjon jäänteitä. Ambulanssin läsnäolo viittaa siihen, että henkilövahinkoa epäillään.

Aikaisemmin tapahtuma-alueella kiersi Ilmavoimien suihkuharjoituskone Hawk mutta ilmeisesti ei enää. Silminnäkijä kertoo olleensa yön töissä ja heränneensä jysäykseen ja nähnyt savupilven.

Kenttäjohto on paikalla. Alas pudonnut esine saattaa olla kone.

Silminnäkijän kuvaa onnettomuuspaikan liepeillä.

Kello 15.08

Keuruun toiminta-alueen aluepalomestari Mika Huuskola keskustelee Markku Piilemän kanssa ja kertoo, että kaksi lentäjää on hypännyt koneesta suoalueelle. Molemmat lentäjät ovat tajuissaan, ja ensihoitajat tutkivat heitä. Heidät viedään vielä lääkärintarkastukseen.

Kone kuuluu Puolustusvoimille ja paikalliset silminnäkijät ovat nähneet kahden henkilön hyppäävän laskuvarjolla. Sivulliset on pyydetty poistumaan alueelta. Piilemä seuraa tapahtumia kauempaa tien varrelta.

Kello 15.11

”Uskalin yli oli vaaputtanut joku sini-valkoinen pienkone, Cessnan tapainen”, kertoo silminnäkijä.

Kello 15.20

”Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone on joutunut lento-onnettomuuteen 15.5. iltapäivällä. Kone on syöksynyt maahan Keuruun eteläpuolella. Lentäjät ovat pelastautuneet heittoistuimella”, Ilmavoimat kertoo Twitter-kanavallaan.

Kello 15.22

Paikalla on useita poliisipartioita ja lääkintähenkilöstöä ja kenttäjohtoa. Juuri lähti helikopteri liikkeelle, kertoo Piilemä.

Kolhontie Heinäsentien risteyksestä asti on täynnä poliisiautoja ja tie kokonaan suljettu. Piilemän mukaan alueella on paljon väkeä, ja tapahtumista odotetaan osotetaan virallista tiedotetta.

”Paikalla on myös poliiseja Pirkanmaalta, samoin kenttäjohtaja Jyväskylästä ja Keuruun paikallinen poliisi”, Piilemä kertoo.

Kello 15.25

Piilemä kertoo, että oletetulla putoamisalueella kierteli Puolustusvoimain tai rajavartioston helikopteri ja ilmeisesti laskeutui Heinäsentien varteen. Ylimääräistä väkeä ei päästetä alueelle. Piilemän mukaan paloautot poistuivat paikalta kello 14.57.

Kello 15.41

Ilmavoimat kertoo Twitterissä, että molemmat kaksipaikkaisessa onnettomuuskoneessa olleet ohjaajat on tavoitettu, ja heidät on toimitettu jatkotutkimuksiin terveydenhuollon piiriin.

Onnettomuuspaikan koordinaatit Keuruun Heinäsentien suunnalla ovat summittaiset.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos