Hawk-hävittäjä putosi maahan Keuruulla – Tapahtuneesta tehdään lentoturvallisuustutkinta, joka selvittää onnettomuuteen vaikuttaneet tekijät

Kone syöksyi maahan Keuruun eteläpuolella Heinäsentien lähellä.

Hawk-hävittäjä kiersi heti onnettomuuden jälkeen pitkään onnettomuuspaikan yläpuolella maanantaina 15. toukokuuta.

Ilmavoimien Hawk-suihkukone putosi maahan Keuruulla ja sen kaksi lentäjää pelastautuivat heittoistuimilla. Onnettomuuspaikka on Keuruun eteläpuolella Heinäsentien lähellä. Lento-onnettomuus tapahtui maanantaina 15. toukokuuta 2023 ja Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen kello 14.15. Poliisi ei päästänyt onnettomuusalueelle ketään vaarallisen hiilipölyn takia.

Onnettomuuden silminnäkijä soitti hätäkeskukseen. Nevasalon alueelle saapui Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköitä, muun muassa ambulanssi.

Runsaasti pelastuslaitoksen yksitöitä saapui paikalle.

Keuruun toiminta-alueen aluepalomestari Mika Huuskola kertoi, että kaksi lentäjää on hypännyt koneesta suoalueelle. Molemmat lentäjät olivat tajuissaan, ja ensihoitajat tutkivat heidät ja heidät vietiin lääkärintarkastukseen.

Hawk-suihkukone kuuluu Puolustuvoimille. Prikaatikenraali Timo Herranen Ilmavoimista kerto, että kyseessä oli lentokoulutustehtävä. ”Koneessa olivat ohjaaja ja lennonopettaja”, Herranen sanoo.

Rajavartioston helikopteri lensi onnettomuuspaikan noin tunti Hawkin maahansyöksyn jälkeen.

Ilmavoimat käyttää Hawk-suihkuharjoituskoneita muun muassa jatko- ja taktisen lentokoulutuksen antamiseen. Herranen on lentänyt Hawkeilla 30 vuotta. Hänen mukaansa pudonnut kone ei ollut mitenkään erityinen. ”Kaikki on huollettu ja korjattu ja kaikki ovat samantyyppisiä.”

Herranen kello 16:n aikaan ottanut kantaa onnettomuuden syyhyn. Tapahtuneesta tehdään lentoturvallisuustutkinta, joka selvittää onnettomuuteen vaikuttaneet tekijät.

Silminnäkijän kuvaa onnettomuuspaikan liepeillä.

Onnettomuuspaikan koordinaatit Keuruun Heinäsentien suunnalla ovat summittaiset.

Lue lisää: Ilmavoimien Hawk-suihkukone pudonnut maahan Keuruulla – kaksi lentäjää pelastautunut heittoistuimella

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos