Jalkapallo, jääkiekko, uinti ja partio lasten harrastustoiveiden kärjessä

Kouluilla on esitelty lajeja Harrastamisen Suomen mallin tempauksessa. Lapset kertoivat harrastuksistaan ja harrastushaaveistaan.

Vilppulankosken koululla sai kokeilla eri lajeja. Harrastuskoordinaattori Jenni Ritaranta jakoi lapsille mehua ja koulunuoriso-ohjaaja Virve Kuronen otti vastaan lasten kirjoittamia vastauslappuja toiveharrastuksesta.

Mänttä-Vilppulan kouluilla on viime aikoina pidetty Harrastamisen Suomen mallin toiminnallisia festareita. Perjantaina 19. toukokuuta Vilppulankosken koulu toimi tapahtumapaikkana sekä oman koulun että Kolhon koulun lapsille.

Vilppulankosken koulun oppilaat Aapo Vesala, 7, Veeti Käppi,8, ja Aukusti Santanen, 8, istuivat mehutauolla kokeiltuaan jo useita harrastuslajeja. He olivat juuri jättäneet vastauslapun, jossa järjestäjä kyseli harrastustoiveista.

”Futis, alan sitä joskus harrastaa. Olen maalivahti kouluharrastuksessa”, Vesala sanoo ja lisää tovin kuluttua haluavansa olla myös taikuri.

Vilppulankosken koulun oppilaat Aapo Vesala, Veeti Käppi ja Aukusti Santanen ovat parhaat kaverukset.

Käppi on ratsastanut 4–5 vuotta ja haluaa jatkaa lajia. Toinen kiva harrastus olisi jalkapallo.

”Ratsastaminen on jännää, voi vaikka tippua esteissä.”

Santasen toive pikkupohjasta on ollut sirkus. Trapetsilla kävely olisi mahtava taito. Myös futis kiehtoo, ja toiveena on päästä pelaamaan Mäntän Valoon.

Poikien mielestä harrastuspäivä oli kiva, vaikka heidän lempiaineensa, liikunta, jouduttiinkin perumaan.

Lila Ahlstedt, Annika Nieminen ja Aino Hytönen haluaisivat harrastaa uintia. Tytöt ovat Vilppulankosken koulun oppilaita.

Uinti on tyttötrion haaveharrastus

Vilppulankosken koulun oppilaat Lila Ahlstedt, 10, Annika Nieminen, 10, ja Aino Hytönen, 10, jakavat yhteisen haaveharrastuksen uinnin. Miksi se olisi kiva laji, he eivät osaa oikein sanoa.

Ahlstedt kertoo harrastavansa pianonsoittoa ja Nieminen lentopalloa ja ratsastusta. Myös Hytösen harrastukset ovat lentopallo ja ratsastus.

Matias Maronen Kolhosta harrasti lätkää, nyt kyytiongelmien vuoksi uudet harrastukset ovat sähly ja jalkapallo. Vierellä KPK:n Edustuksen pelaaja Matias Huhtanen.

Matias Maronen Kolhosta, 10, lämää KPK:n pisteessä Matias Huhtalan ohjauksessa.

”Harrastan sählyä ja jalkapalloa Kolhossa. Pelasin ennen lätkää mutta lopetin sen kyytiongelmien vuoksi. Ulkojäillä pelaan kuitenkin lätkää.”

Kaupungin harrastuskoordinaattori Jenni Ritaranta kertoo lasten harrastustoiveista nousevan esille vahvasti jalkapallo, jääkiekko, partio ja uinti.

Pomppulinnassa on aina kivaa.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Vilppulankosken koulun tapahtumaa järjestivät Funfunpark, KPK, Luova Store, Moottoripaja, Pelipaku, Vilppulan Pilkkijät ja Mänttä-Vilppulan kaupungin nuorisopalvelut.

Maanantaina 22. toukokuuta harrastusfestari pidetään Koskelan alakoulun ja yläkoulun pihalla. Myös lukiolaiset saavat osallistua.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos