Kirkollisveroa ei nosteta, Pohjaslahden uurnahauta-alueen suunnitelma hyväksyttiin

Mänttä-Vilppulan kirkkovaltuusto päätti, että kirkollisveroa ei koroteta ensi vuodelle.

Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelman Pohjaslahden hautausmaan uurnahauta-alueesta. Kuvassa Pohjaslahden kirkko.

Mänttä-Vilppulan kirkkovaltuusto hyväksyi 16. toukokuuta, että kirkollisveroprosentti pidetään1,80:ssä myös ensi vuonna. Tällä verotasolla seurakunta sai noin 1,9 miljoonaa euroa tilityksiä viime vuonna.

Kirkkohallitus on joulukuussa 2022 arvioinut, veroprosentin säilyessä samana, Mänttä-Vilppulan seurakunnan kirkollisverotuloiksi vuosille kuluvalle vuodelle 2 036 000 euroa ja vuodelle 2024 2 038 000 euroa.

Pohjaslahden uurna-alueen suunnitelma hyväksyttiin

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan hautausmaan käyttösuunnitelman täydennyksen Pohjaslahden uurnahauta-alueelle. Täydennys toimitetaan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

Pohjaslahden hautausmaalle on tehty viimeksi peruskorjaus ja laajennus vuonna 2007. Peruskorjaussuunnitelman mukainen uurnahauta-alue otettiin käyttöön vuonna 2009. Uurnahauta-alueelle hankittiin graniittiset kivipaadet, jollaisia on myös Mäntän ja Vilppulan hautausmailla. Harmaiden graniittipaasien neljälle sivulle oli mahdollisuus haudata yhteensä kahdeksan uurnaa.

Pohjaslahdella nämä paadet eivät ole saavuttaneet suosiota ja alueelle onkin haudattu vain yksi uurna. Pohjaslahdella uurnahautauksia on vuosittain 50 – 60 prosenttia hautauksista. Käytännössä nykyisin uurnat on haudattu arkkuhautaukseen tarkoitettuihin paikkoihin.

Pohjaslahden hautausmaalle kaivataankin uurnahauta-aluetta, johon omaiset voivat itse hankkia kiven. Alueella on tähän uurna-alueeseen mahdollisuus, ottamalla käyttöön nykyisellä hautausmaa-alueella oleva, peruskorjauksen yhteydessä viheriöksi jätetty alue.

Vilppulan kirkon remontti

Kirkkovaltuusto hyväksyi Vilppulan kirkon ulkopintojen korjaus- ja maalausinvestoinnin lisätalousarvion vuodelle 2023 yhteissummaltaan 152 840 euroa. Lisäksi kirjattiin tiedoksi kirkkohallituksen myöntämä rakennusavustus.

Kirkkohallitus myönsi huhtikuussa Mänttä-Vilppulan seurakunnalle Vilppulan kirkon korjaushankkeisiin 850 400 euron avustuksen. Avustus on suurin yksittäinen myönnetyistä avustuksista.

Avustus myönnettiin Vilppulan kirkon julkisivun ja vesikaton korjaamiseen. Summasta 55 800 euroa on tarkoitettu suunnitteluun ja 794 600 euroa korjaustöihin. Vilppulan kirkon remontin kustannusarvio on yli 2,2 miljoonaa euroa, josta suunnittelutyön osuus 111 600 euroa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos