Työttömyys laski Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella – Pirkanmaan tilanne on edelleen kohtalaisen positiivinen

Työttömien määrä pysytteli Pirkanmaalla huhtikuussa samalla tasolla kuin alkuvuonna.

Pirkanmaan työttömyysaste oli huhtikuussa 8,4 prosenttia.

Työttömien määrä on pysynyt huhtikuussa Pirkanmaalla samalla tasolla kuin alkuvuonna, mutta tilanne on toinen Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella.

Sekä Mänttä-Vilppula että Juupajoki ovat Pirkanmaalla niiden kuntien joukossa, joissa työttömien määrä väheni prosentuaaliset eniten huhtikuussa. Näiden kuntien joukossa olivat myös Kangasala, Kuhmoinen, Urjala ja Ylöjärvi. Alle 6 prosentin työttömyysaste löytyi Pirkanmaalla viiden kunnan alueelta.

Mänttä-Vilppulassa työttömyysaste oli 8,2 ja Juupajoella 6,6. Lähikunnista Ruovedellä työttömyysaste oli huhtikuussa 8,4 prosenttia, Virroilla 8,8 ja Orivedellä 8,2. Keski-Suomen puolella Jämsässä työttömyysaste oli 13,8 prosenttia, Keuruulla 10,1 ja Multialla 9,1 prosenttia. Multialla työttömyys laski Keski-Suomen kunnista suhteellisesti eniten, Jämsässä oli puolestaan työttömiä työnhakijoita suhteellisesti eniten.

Koko Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuussa 8,4 prosenttia ja Keski-Suomen 11,7 prosenttia.

Keski-Suomen puolella työttömiä työnhakijoita oli 11,7 prosenttia työvoimasta.

Työttömiä työnhakijoita oli huhtikuussa Pirkanmaalla 21 344 henkilöä. Maaliskuusta laskua tuli 576 henkilöä, mutta verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen työttömien määrä on kasvanut noin tuhannella henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 1 538 henkilöä, kasvua vuositasolla oli 262.

Keski-Suomessa oli huhtikuun lopussa yhteensä 14 536 työtöntä työnhakijaa. Se on 664 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta 319 henkilöä vähemmän kuin kuukausi aiemmin.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 246 139 henkilöä, joista lomautettujen osuus 19 012 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 7 350 henkilöllä, eli 3,1 prosenttia.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Pohjanmaan (6,0 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaan (6,3 prosenttia) jälkeen jaetulla kolmannella sijalla Varsinais-Suomen kanssa ollen 8,4 prosenttia. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,3 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos