Lakko on supistanut kiireettömän hoidon palveluja Mänttä-Vilppulassa

Palveluiden supistaminen on saattanut näkyä asiakkaille aikojen perumisena ja siirtämisenä toiseen ajankohtaan.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko on supistanut Mäntänvuoren Terveyden kiireettömien vastaanottopalveluiden toimintaa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko on vaikuttanut Mäntänvuoren Terveyden kiireettömien vastaanottopalveluiden toimintaan. Mäntänvuoren Terveyden tiedotteen mukaan lakon piirissä olevien yksiköiden asiakkaiden hoidon ja hoivan turvaamiseksi kiireettömiä vastaanottopalveluita on määräaikaisesti supistettu.

Palveluiden väliaikainen supistaminen ajalla 23.–26. toukokuuta vaikuttaa kiireettömien avokuntoutuksen, sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien sekä suun terveydenhuollon vastaanottopalveluihin.

Palveluiden supistaminen on saattanut näkyä asiakkaille aikojen perumisena ja siirtämisenä toiseen ajankohtaan. Mäntänvuoren Terveydestä on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä niihin asiakkaisiin, joita asia koskettaa. Uusia aikoja ei myöskään ole annettu väliaikaisen supistamisen ajalle.

Kiireellisen sairaanhoidon ja kiireellisen suun terveydenhuollon palvelut toimivat normaaliin tapaan.

Tehyn, Superin ja Erton yksityisen sosiaalipalvelualan lakon on määrä päättyä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vuorokauden vaihtuessa ellei sopua aiemmin synny. Seuraava neuvottelu osapuolten välillä on perjantaina 26. toukokuuta.

Mänttä-Vilppulassa lakossa ovat olleet mukana ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköistä Ikipihlaja Sarahelmi sekä Mäntänvuoren Terveyden Punatulkun ja Sarapihan palvelukeskukset.

Lakon lisäksi alalla on voimassa toukokuun loppuun määräaikainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka koskee koko yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen sopimusalaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos