Eila-Helena Häkkinen luonnehtii itseään romanttiseksi realistiksi

Jyrki Pönkkä
Eila-Helena Häkkinen luonnehtii itseään romanttiseksi realistiksi
Jyrki Pönkkä

Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva rajavartijan tytär, Eila-Helena Häkkinen, uskoo, että niin sanotulla perinteisellä taiteella on tilausta runsastuneen nykytaiteen rinnalla.

–Maalaan mitä näen ja mistä todella tykkään. Teokseni ovat esittäviä. Ne kuvaavat olemassa olevia asioita, Häkkinen kuvailee.

Eila-Helena Häkkisen Minun Suomeni -akvarellinäyttelyn teokset eivät keskity vain yhteen tai kahteen rajattuun aiheeseen. Pop-up Mänttä-Vilppulan tiloissa avoinna olevassa näyttelyssä törmää teoksiin, jotka kuvaavat suomalaisen maalaismaiseman yksityiskohtia, suomalaisille rakasta työkaveria suomenhevosta, perheen rakkainta ystävää, villieläimiä, yksityiskohtaisia tulkintoja luonnosta ja kasveista.

Eila-Helena Häkkinen

Vaikka osa Häkkisen teoksista näyttää kauempaa katsottuna erehdyttävästi jopa valokuvilta, ei hän kuitenkaan pyri niin sanottuun fotorealistiseen lopputulokseen.

–Vaikka teokseni syntyvät valokuvien pohjalta, en pyri lopputuloksessa valokuvamaisuuteen. Pyrin aitouteen.

Vaikka akvarellia kuvataan usein vaikeana tekniikkana, kokee Häkkinen sen olevan hänelle luontevin. Tähän on helppo yhtyä, kun katsoo teoksien laajaa kirjoa, niiden yksityiskohtia ja autenttista tunnelmaa.

Häkkinen on syntynyt Pohjois-Karjalan Lieksassa. Lapsuutensa ja nuoruutensa hän on viettänyt äitinsä synnyinseudulla Mänttä-Vilppulassa. Nykyisin Vaajakoskella asuva perheenäiti tekee taidetta sivutoimisena yrittäjänä.

Eila-Helena Häkkinen

–Minulla on siitä hieno tilanne, että ateljeeni sijaitsee kotitalomme vieressä. Näin saan maalaamiselle sen tarvitsemani ajan, eikä tarvitse aina vallata perheen ruokapöytää.

Häkkisen teokset ovat esillä Pop-up Mänttä-Vilppulan tiloissa syyskuun ajan. Taiteilija itse vierailee näyttelyssä satunnaisesti.

Näyttelyssä on 30 teosta, jotka ovat maalattu vuosina 2011–2017. Teoksista huokuu kotimaisuus ja tekijänsä rakas suhde suomalaisuuteen ja Suomen luontoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio