Koivuniemestä käydään nyt poikkeuksellisen kovaa vääntöä

Sirkka Iso-Ettala
Koivuniemestä käydään nyt poikkeuksellisen kovaa vääntöä

Vilppulankosken rannalla sijaitsevan Koivuniemen päärakennuksen ja sivurakennuksen kohtalo selviää ensi maanantaina valtuustossa.

Sirkka Iso-Ettala

Kaksi ostotarjousta saaneesta Koivuniemestä käydään kovaa vääntöä. Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto käsittelee poikkeuksellisesti kahta kauppaesitystä peräkkäin maanantaina 24. huhtikuuta.

Erikoinen tilanne syntyi, kun kaupunginhallitus hyväksyi huhtikuun alkupuolella Koivuniemestä Esa Kotilaisen ostotarjouksen ja esitti sen hyväksymistä valtuustolle. Kauppahinta on 100 000 euroa.

Kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen kaupunki sai yllättäen toisen ostotarjouksen perustettavalta Koivuniemen osuuskunnalta, jonka takana ovat yksityishenkilöt Mikko Lampi, Tuija Jurvanen, Janne Veikkolainen ja Päivi Mäenpää. Heidän tarjouksensa on 101 000 euroa.

Kaupunginhallitus kuuli tiistaina molempia ostotarjouksen jättäneitä ennen päätöksentekoa. Molemmat ostajakandidaatit olivat jättäneet toimintasuunnitelman Koivuniemen käytöstä.

Kaksi äänestystä

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö esitti kaupunginhallituksessa, että perustettavan osuuskunnan tarjous hylätään.

Hilkka Ylä-Pynnönen (kok) teki vastaesityksen Mikko Kivilahden (kesk) kannattamana, että Koivuniemeä ei myydä, vaan kiinteistö säilytetään nykyisessä käytössä kaupungin omistuksessa ja toimintaa kehitetään entisestään.

Tämän jälkeen Henna Hakala (vihr) esitti, ettei Koivuniemeä myydä tarjouksen mukaisella hinnalla. Mikko Kivilahti kannatti tätäkin esitystä.

Seuraavaksi äänestettiin. Ensimmäisenä vastakkainen olivat Ylä-Pynnösen ja Hakalan esitykset.

Ylä-Pynnösen esitys voitti 2–1, sillä kuusi äänesti tyhjää. Ylä-Pynnöstä kannatti Kivilahti, ja Hakala jäi yksin.

Muut paikalla olleet ja tyhjää äänestäneet olivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Tukia (ps), Kai Lindroos (sd), Niina Peltola (sd), Lauri Vuohelainen (kd), Lasse Siltanen (sd) ja Alli Mäkinen (kesk).Toisessa äänestyksessä kohtasivat kaupunginjohtajan esitys ja Ylä-Pynnösen esitys. Kaupunginjohtaja voitti äänin 6–2.

Sirviön esityksen takana olivat Tukia, Lindroos, Peltola, Vuohelainen, Mäkinen ja Siltanen. Ylä-Pynnöstä kannatti Kivilahti.

Valtuustossa maanantaina on siis kaksi esitystä: Kotilaisen tarjousta esitetään hyväksyttäväksi ja perustettavan osuuskunnan tarjousta hylättäväksi.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Nimetön 17:47. Toivottavasti kommenttisi oli sarkasmia. Eikö muuten suurempi tarjous voitakkaan kilpailua ja miksei? Vaikuttiko tämä yhden mahdollisen kuvataiteilijan tulo Sirviön päätökseen esittää Kotilaiselle myyntiä, joka sekin on epävarma kauppa.

  • Nimetön

    Jos ostajan täytyy saada myytyä vanha talonsa ensin ennen kaupan vahvistamista niin siinä saattaa vierähtää vuosikin ennen kuin kaupunki saa sen 100,000. Myykää pian keneltä edes saatte sen 101,000 – avustus pyyntöjä saattaa tulla kaupungille oli ostaja kumpi tahansa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: