Liisa: "Tullaan Mänttään ja astutaan kengät länttään" – Sarahelmessä järjestettiin yhteinen kävelypäivä

Sarahelmi järjesti ulkoilutapahtuman asiakkailleen. Kaikki halukkaat pääsivät mukaan.

Jyrki Pönkkä
Liisa: "Tullaan Mänttään ja astutaan kengät länttään" – Sarahelmessä järjestettiin yhteinen kävelypäivä

Liisan hellehattu oli tarpeen lauantaisessa auringonpaisteessa. Olga Korniyenko osallistui vapaaehtoisena Sarahelmen ulkoilupäivään.

Jyrki Pönkkä

Sarahelmen asiakkaat ulkoilivat lauantaina aurinkoisessa säässä. Helmein lenkki - Sarahelmi liikuttaa oli kaikille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena oli ulkoilla yhdessä.

–Idea lenkkiin tuli hoitajaltamme Mari Siltaselta, joka osallistui Likkojen lenkille ja sai siitä idean, että järjestetään meidän asiakkaillemme myös oma lenkkitapahtuma. Tätä ideaa sitten lähdettiin kehittämään ja tuloksena syntyi Helmein lenkki, palveluvastaava Niina Hyttinen kertoo.

–Tavoitteemme oli, että kaikki halukkaat pääsevät ulkoilemaan samanaikaisesti. Tämän tavoitteen myös saavutimme. Kiitos tästä kuuluu henkilökunnallemme, omaisille ja vapaa-ehtoisille.

Hyttinen korostaa, että tapahtuma ei missään tapauksessa ollut ainoa kerta, kun Sarahelmen vanhukset pääsevät ulkoilemaan.

–Ulkoilemme säännöllisesti. Lauantain tapahtuman tarkoituksena oli saada kaikki yhdessä mukaan.

Yhteiseen ulkoilupäivään saapui omaisia kauempaankin.

–Kaikki omaiset eivät suinkaan olleet Mänttä-Vilppulasta, kauempaakin saavuttiin omaisen lenkkikaveriksi, Hyttinen iloitsee.

Hyttinen toivoo, että tapahtumasta muodostuisi vuotuinen perinne.

Jyrki Pönkkä
Kaikki halukkaat pääsivät ulkoilemaan Sarahelmen ulkoilupäivänä. Paikalle saapui omaisia pitkäkin matkan takaa. Henkilökunta piti huolta, että jokaiselle löytyy lenkkikaveri.

Kaikki halukkaat pääsivät ulkoilemaan Sarahelmen ulkoilupäivänä. Paikalle saapui omaisia pitkäkin matkan takaa. Henkilökunta piti huolta, että jokaiselle löytyy lenkkikaveri.

Sarahelmen henkilökunta oli laatinut Mäntän keskustan tuntumaan kaksi eri reittiä. Toinen reiteistä oli noin 200 metriä ja toinen noin kaksi kilometriä. Vaihtoehtoiset reitit mahdollistivat sen, että jokainen pystyi ulkoilemaan oman kuntonsa mukaan joko kävellen 200 metriä tai liikkua avustajan kanssa pidemmän kahden kilometrin lenkin.

Reitit eivät olleet pelkkää liikuntaa, sillä reitin varrelta löytyi kymmenen rastia.

Kullakin rastilla oli yksi kysymys Suomen historiasta.

Rasteilla kyseltiin muun muassa Suomen presidenttejä ja urheilusuorituksia. Pieni tauko aika-ajoin oli lenkkeilijöiden mielestä mukava piriste ulkoiluun.

Kolhossa syntynyt Liisa Uosukainen, 85, väläytteli rasteilla hyvää yleistietämystään pilke silmäkulmassa.

–Ai missä kuussa jatkosota alkoi? No, sehän alkoi kesäkuussa.

–Ja Mauno Koivisto oli Suomen kymmenes presidentti. Menikö oikein, Liisa kyseli nauraen.

Liisa on viihtynyt Sarahelmessä ja hän on tyytyväinen sen tarjoamiin palveluihin.

–Tullaan Mänttään ja astutaan kengät länttään, eikös sitä näin tavata sanoa? Hyvä paikka tämä Mänttä on, ehkä parempi kuin edellinen, Liisa iloitsee.

Lenkkeilyn jälkeen ulkoilijoille oli varattu S-marketin lahjoittama mehu- ja keksitarjoilu.

Olga Korniyenko osallistui tapahtumaan vapaaehtoisena.

–Olen ollut Sarahelmessä myös töissä, joten monet asukkaat ovat minulle tuttuja. Ulkoilu on todella tärkeää, joten on todella hienoa, että tämänkaltaisen tapahtuman avulla kaikki pääsevät yhdessä ulos liikkumaan. Toki asukkaat ulkoilevat muutenkin, mutta harvemmin kaikki ovat samanaikaisesti mukana.

–Toivotaan, että tapahtuma muodostuu perinteeksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio