Mänttäläinen Toni, 16, kyllästyi kotona makoiluun ja kaupungilla notkumiseen - laati omalaatuisen ilmoituksen

Jyrki Pönkkä
Mänttäläinen Toni, 16, kyllästyi kotona makoiluun ja kaupungilla notkumiseen - laati omalaatuisen ilmoituksen

Toni Viita-aho sai persoonallisen facebook-päivityksen jälkeen heti töitä.

Jyrki Pönkkä

Mänttäläinen Toni Viita-aho kyllästyi toden teolla tekemisen ja työn puutteeseen.

Toni laati Facebook-ryhmään, Mänttä-Vilppulan kirppistelyä, omalaatuisen ja avoimen päivityksen.

”Moi kaikki! Koska asumme tällaisessa tuppukylässä missä ei ole tämän ikäiselle nuorelle oikein mitään harrasteaktiviteettejä koulun jälkeen niin päivänäni menee joko sängynpohjalla tai kylällä turhaan norkoillessa ja alan pikkuhiljaa menettämään järkeni tähän touhuun. Eli jos jollain olisi tarjota pientä korvausta vastaan minulle jotain kotitöitä (rakastan siivoamista) esimerkiksi lumitöitä, kaupassa käyntiä, koirien ulkoiluttamista tai vaikka lapsen vahtimista ja kaikkea muutakin. Saa tarjota. Meillä on kaksi isoa koiraa, joten vaativimpienkin koirarotujen ulkoiluttaminen ja juoksuttaminen onnistuu (koiralta loppuu kunto ennen minua). Minulla on myös kolme pikkusiskoa, jotka ovat riiviöitä, eli eipä ne lapsetkaan tuota ongelmia. Ottakaa rohkeasti yhteyttä jos arkisin (myös joinakin viikonloppuina) tarvitsette apuani.”

Tonin päivitys keräsi hetkessä satoja tykkäyksiä ja kymmeniä kommentteja.

- En odottanut, että päivitys nousisi niin suureksi hitiksi, mutta hyvä näin.

Mänttäläinen Toni sai päivityksen jälkeen monta työtarjousta.

- Olen juuri menossa hommiin Vilppulaan. Siellä olisi pihan kolaamista ja halkojen tekoa.

Peruskoulun yhdeksännellä luokalla oleva Toni on turhautunut tekemisen puutteeseen.

- Menen koulun jälkeen kotiin tai kaupungille. Tyhjänpäiväinen norkoilu ei ole kivaa. Kyllä nuorille pitäisi olla enemmän aktiviteetteja.

- Nuokkarikin on auki niin harvoin ja sieltä löytyy miltei samat tekemisen mahdollisuudet kuin kotoa.

Salibandya rakastava Toni toivoisi, että seudulta löytyisi pelitoimintaa myös hänen ikäisilleen.

- Tällä hetkellä täältä löytyy joukkueet vain minua nuoremmille ja aikuisille.

Toni kehottaa muitakin turhautuneita nuoria tarttumaan toimeen ja olemaan aktiivisia.

- Päivityksen jälkeen huomasin, että tekemistä kyllä löytyy, kun on vain valmis oikeasti myös tekemään hommia.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Hienoa että joku nuori viitsii näin lähteä hinaamaan itseään elämässä eteenpäin. Valitettavan moni jää kuitenkin makoilemaan kotiin tai notkumaan kylille. Tänä päivänä ihmiset teettäisivät kotonaan kaikenlaista askaretta, ainakin huolellisista nurmikon leikkaajista on oikeastaan pula joten jos olet innokas ja pystyt huolelliseen työhön niin ei muuta ilmoittautumaan esim. taloyhtiöiden isännöitsijöille että onnistuu vaikka nurmikoiden huolto koko kesäajan. Siitä maksetaan palkkaa. Toki se vaatii sitoutumista asiaan eli sitten ei voi kesken kauden jättää hommaa jos se ei huvitakaan, jos näin tekee on huono kysyä myöhemmin enää vastaavia hommia.

  • Työtön

    MAXMAN, ei se nykypäivänä oo ihan noin vaa varma että ku nostat takapuolen ylös penkistä ni työtä on vaikka miten paljon tarjolla, nykyään tarttee joko suhteita tai erittäin hyvän tuurin että saa sellasia töitä et on sit vara elättää itteesä. Tälleen parikymppisenä on hankalaa ku työpaikat ei palkkaa kokemattomia työntekijöitä, mut mitenpä saat kokemusta ku sua ei palkata 😀

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: