Akuutein tilanne on ainakin hetkeksi ohi – kaivatut lääkkeet saapuivat viimein Mäntän apteekkiin

Lääketukkukauppa Oriolan keskiviikkona lupaama pikakuljetus saapui perille vasta perjantaina.

Jyrki Pönkkä
Akuutein tilanne on ainakin hetkeksi ohi – kaivatut lääkkeet saapuivat viimein Mäntän apteekkiin

Mäntän apteekkarin Marja Lehtosen mukaan tilanne on todella haastava, mutta se on hallinnassa.

Jyrki Pönkkä

–Saimme tänään kaksi kaipaamaamme tuotetta, joten akuutein tilanne on ohi, Mäntän apteekkari Marja Lehtonen kertoo.

–Lähdemme viemään lääkekuljetusta asiakkaalle muutaman kymmenen kilometrin päähän.

Lääketukkukauppa Oriola ei ole toimittanut miltei viikkoon lääkkeitä normaalisti. Oriolan mukaan ongelmat johtuvat uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotosta.

Mäntän apteekista löytyy hyvät pohjavarastot monesta lääkkeestä, mutta kahden lääkkeen kohdalla tilanne oli akuutti ja tarve jopa kriittinen.

–Toinen näistä lääkkeistä on sellainen, että sitä ei voi korvata millään muulla lääkkeellä. Lääkettä ei pysty varastoimaan apteekissa, sillä se vaatii erityiset säilömisolosuhteet.

–Tuotteen säilyvyys pakasteesta käyttöön on vain kuukausi, joten kuljetusketjun tulee olla hyvin hallittu, Lehtonen korostaa.

Lääketukku lupaili useaan kertaan Mäntän apteekille, että lääkkeet saapuvat. Mäntän apteekissa odoteltiin vielä torstai-iltana lähetystä, jonka piti saapua jo keskiviikkona. Kaivatut lääkkeet saapuivat apteekkiin vasta perjantaina.

Apteekilla oli ennestään tiedossa, että lääketukkukauppa Oriolassa vaihtuu toiminnanohjausjärjestelmä. Mäntän apteekille ei kuitenkaan tiedotettu, että ongelmat näkyisivät puutteellisina toimituksina.

–Yhden toimituksen piti jäädä väliin, eli viime lauantain.

Lääketukku ei ole antanut mitään lupausta tulevasta.

–Ainoa tieto, mitä olemme jatkosta saaneet, on se mitä olemme lehdistä lukeneet. Informoinnissa ja toimituksissa on epäselvyyksiä. Toimituksia kyllä tulee satunnaisesti, mutta ne ovat puutteellisia.

–Oriolassa on laaja ja todella vaikea tilanne, mutta siellä varmasti tehdään kaikki voitava asioiden korjaamiseksi.

Tällä hetkellä kukaan Mäntän apteekin asiakkaista ei ole aivan akuutissa puutteessa.

–Olemme olleet asiakkaisiin yhteydessä. Insuliineista meillä ei ole ollut ongelman takia puutetta. Olemme lainanneet joitain meillä varastossa olleita lääkkeitä myös toisille apteekeille. Mikäli tilanne pitkittyy, otamme yhteyttä lääkäreihin tai ohjaamme asiakkaan päivystykseen. 

–Kuten sanoin, tilanne on hallinnassa mutta todella haastava, Lehtonen korostaa.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Miten tällainen voi olla mahdollista nykysuomessa?? Asiakkaat joutuvat hengenvaaralliseen tilanteeseen, kun lääkkeitä ei saa.

  • Nimetön

    Ei mitään uutta, olisin voinut sanoa, että näin käy, jos olisin tiennyt tämän uuden järjestelmän tulosta. Ja se ei tähän lopu, ylläreitä voi tulla vaikka vuoden kuluttua. Kokemusta on.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio